Now Reading:
Stričak rekao da veseli svaka kuna koja dođe u općine. Onda je danas bilo puno veselja u Jalžabetu
Full Article 4 minutes read

Stričak rekao da veseli svaka kuna koja dođe u općine. Onda je danas bilo puno veselja u Jalžabetu

U Jalžabetu su u srijedu uručeni ugovori Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije za financiranje projekata s područja Varaždinske županije prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, Programu podrške regionalnom razvoju i Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

Državni tajnik Velimir Žunac uručio je 18 ugovora.

– Ukupna vrijednost je 4,51 milijun kuna. 11 projekata je išlo iz programa održivog razvoja lokalne zajednice, 4 projekta iz programa podrške regionalnom razvoju, dakle to su jedinice koje nisu nerazvijene, ali su peta skupina i još uvijek zaostaju za razvijenijima. Imamo i brdsko-planinsko područje, a 3 općine su dobile i te projekte. Cilj nam je ravnomjerni regionalni razvoj, pomažemo cijeloj RH, pogotovo onim nerazvijenijim općinama i gradovima pa je tako u proteklih 5 godina Ministarstvo iz nacionalnih sredstava iz državnog proračuna sufinanciralo preko 3000 manjih komunalnih projekata, infrastrukturnih projekata u vrijednosti od oko 820 milijuna kuna. Na to smo ponosni i s tom ćemo praksom nastaviti i u budućnosti – rekao je Žunac.

Na uručivanju ugovora bio je i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

– I sam sam bio u mandatu 1999. do 2009. načelnik i znam koliko veseli svaka kuna na kraju proračuna. Investicije, bez obzira da li bile male, velike, dobrodošle su našim građanima i naravno da je dobro da ih se potiče i sufinancira. Naši načelnici pripremaju dobre projekte, realiziraju ih i sad se kandidiraju na sredstva Europske unije gdje se radi o milijunima kuna. Jedno i drugo je dobro došlo i ja im na tome čestitam – kazao je Stričak.

Jedan od ugovora je bio i za domaćina događanja, Općinu Jalžabet.

– Zahvalio sam državnom tajniku uime svih gradonačelnika i načelnika za ova dobivena sredstva. Mi smo dobili 300 tisuća kuna za modernizaciju prometnica u Jalžabetu, sagradit ćemo nogostupe i pješačke staze – izjavio je načelnik Mirko Magić.

Općini Maruševec odobreno je 150 tisuća kuna za rekonstrukciju i energetsku obnovu zgrade javne i društvene namjene Društvenog doma u Druškovcu.

Općini Bednja odobreno je 650 tisuća kuna kroz dva ugovora za modernizaciju nerazvrstanih cesta.

Općini Petrijanec odobreno je 100 tisuća kuna za sanaciju krovišta i uvođenje grijanja u Društvenom domu Strmec Podravski.

Gradu Lepoglava odobreno je 150 tisuća kuna za izgradnju društvenog doma u mjesnom odboru Lepoglavska Ves te 200 tisuća kuna za modernizaciju i rekonstrukciju nerazvrstanih cesta.

Općini Breznica odobreno je 150 tisuća kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta.

Općini Visoko odobreno je 300 tisuća kuna za travnato igralište za mali nogomet s potpornim zidom.

Općini Vinica odobreno je 400 tisuća kuna za drugu fazu izgradnje odnosno rekonstrukcije vatrogasnog doma u Vinici – Faza 2.

Općini Cestica odobreno je 150 tisuća kuna za poboljšanje komunalne infrastrukture.

Općini Sveti Đurđ odobreno je 100 tisuća kuna za asfaltiranje nerazvrstane ceste u Luki Ludbreškoj i parkirališta u Svetom Đurđu te adaptaciju društvenog doma u Karlovcu Ludbreškom

Općini Mali Bukovec odobreno je 150 tisuća kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta.

Općina Sračinec dobila je 200 tisuća kuna za izvanredno održavanje nerazvrstane ceste, Ulice Ribnjak u Sračincu.

Općina Beretinec dobila je 260 tisuća kuna za drugu fazu izgradnje dječjeg igrališta u Črešnjevu.

Općini Vidovec dodijeljeno je 450 tisuća kuna za rekonstrukciju i prenamjenu stambene zgrade u zgradu turističke namjene – Vinogradarsku kuću.

Gradu Novom Marofu dodijeljeno je 350 tisuća kuna za zamjenu postojeće rasvjete u Varaždinskoj i Zagrebačkoj ulici te na raskrižju DC24 u Zagorskoj ulici u Novom Marofu ekološki prihvatljivom rasvjetom.

Općini Ljubešćica odobreno je 450 tisuća kuna za unaprjeđenje komunalne infrastrukture kroz sanaciju i modernizaciju nerazvrstanih cesta.

n.kalajdžija / www.sjever.hr 14.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.