Now Reading:
Gradonačelnik Škvarić: U 2020. imali smo najveće izvršenje lepoglavskog proračuna
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Škvarić: U 2020. imali smo najveće izvršenje lepoglavskog proračuna

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Lepoglave bilo je izvješće o izvršenju proračuna za 2020. godinu, a gradonačelnik Marijan Škvarić osvrnuo se na realizaciju projekata i izvršenje proračuna u uvjetima otežanim korona virusom.

– Korona virus je promijenio ne samo naše osobne živote, također je promijenio i komunalni i gospodarski dio grada Lepoglave – rekao je gradonačelnik.

Naglasio je da je izvršenje proračuna prošle godine bilo najveće dosad od 37 milijuna kuna. Ukupno konsolidirano poslovanje, Grada Lepoglave i proračunskih korisnika, Gradske knjižnice i Dječjeg vrtića, u plusu je od 409.000 kuna, dodao je Škvarić.

– Posebno bih tu istaknuo da smo prošle godine odradili najveće kapitalne investicije. To su izgradnja dvaju dječjih vrtića, izgradnja društvenog doma, 2 milijuna kuna smo utrošili za uređenje naših klizišta, za vatrogasce smo kupili 3 vozila i napravili projekt za izgradnju svih vatrogasnih domova na području grada Lepoglave – naglasio je Škvarić.

Osvrnuo se i na to da su uložili u sport, dali potpore udrugama civilnog društva, za gospodarstvo, za poljoprivredu, mladim obiteljima za demografsku obnovu na koju je izrazito ponosan te stipendije mladima. Spomenuo je i veliki projekt „Zaželi bolji život u Lepoglavi i u Klenovniku” gdje su preko te socijalne komponente olakšali život za 50 korisnika.

Naglasio je da su realizirali skoro 15 milijuna bespovratnih potpora od strane fondova EU. Tijekom posljednjeg mandata došlo je do povećanja ukupne vrijednosti imovine Grada Lepoglave, rekao je Škvarić.

– Od 2001. godine gdje je bilo negdje 8 milijuna, sada imamo 140 milijuna, 18 puta smo povećali vrijednost imovine, a to znači da smo koristili resurse iz drugih razina, a nismo opterećivali naše građane – naglasio je gradonačelnik.

Govorio je kako je pandemija utjecala na rad gradske uprave.

– Rasprave na razini Gradskog vijeća odvijale su se u elektronskom obliku ili na sjednicama na kojima su se poštivala mjere, ali sve je uspješno odrađeno – rekao je Škvarić.

Gradonačelnik je zahvalio svom zamjeniku, gradskim stručnim službama, javnim ustanovama, poduzećima, ministarstvima, te prije svega građanima koji su svojim sugestijama, aktivnostima i kritikama također doprinijeli razvoju Grada Lepoglave.

– Želim da se nastavi razvoj našega grada jer je komunalno uređeniji, društveno bogatiji i gospodarski razvijeniji. Ono što mene kao gradonačelnika ne samo da čini sretnim i radosnim nego i ponosnim je da grad Lepoglava može pokazati i biti drugima primjer kako se radi za dobrobit svojih građana – za kraj je naglasio gradonačelnik Škvarić.

n.kalajdzija/www.sjever.hr
14.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.