Now Reading:
Ministrica Tramišak u Krapini: Grad Krapina je već pripremio projekte za novo programsko razdoblje EU
Full Article 2 minutes read

Ministrica Tramišak u Krapini: Grad Krapina je već pripremio projekte za novo programsko razdoblje EU

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak u ponedjeljak je posjetila Krapinu gdje je održala sastanak s gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem na kojem je bilo riječi o novom programskom razdoblju Europske unije i mogućnostima koje iz njega proizlaze za Grad Krapinu.

Nakon sastanka ministrica Tramišak je naglasila da je upoznata s izvrsnim projektom.

Projekt muzeja Crne kraljice povezan je s prirodnom kulturnom baštinom i povijesnom tradicijom koju ima grad Krapina, projekt za koji se planiraju i predviđaju sredstva već u programskom razdoblju 2021./2027., kao nastavak već započete provedbe i izrade projektne dokumentacije. Izvrstan projekt tradicionalno povijesno stavlja u kontekst s modernom tehnologijom, novim turističkim atrakcijama i zasigurno može značajno podići razvoj samog grada Krapine i učiniti ga još više turistički atraktivnim – rekla je ministrica.

Ministrici su predstavljeni i drugi projekti kao što su Šemničke toplice, ali je naglasak bio na projektu Crna kraljica, dodao je gradonačelnik Gregurović.

– Izrada projektne dokumentacije je financirana iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija za projekt koji nam je uistinu poseban, do kojeg nam je jako stalo i koji će sigurno napraviti onaj konačni iskorak za grad Krapinu. Da bi ponudili dodatne sadržaje osim Muzeja krapinskih neandertalaca. Kad se taj projekt realizira, siguran sam da hoće, da će onda Krapina i procvjetati – kazao je Gregurović.

Ministrica regionalnog razvoja u Krapini je istaknula da je u Krapinsko-zagorskoj županiji ugovoreno više od 1,7 milijardu kuna vrijednih europskih projekata.

– To govori i o posebnoj pozornosti koju je Vlada RH i u prethodnom mandatu stavila upravo na ravnomjeran regionalni razvoj. Kada govorimo o samom gradu Krapini ugovoreno je oko 166 milijuna kuna iz fondova EU. Grad je zaista učinio puno u protekle 4 godine i značajno povlačio sredstva iz fondova EU – riječi su ministrice Tramišak koja je najavila i nove mogućnosti kroz proširenje integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) na gradove sjedišta županija.

– Time ćemo dodatno ojačati i sam potencijal Grada Krapine kako bi se mogli još kvalitetnije pripremati za novo programsko razdoblje EU – zaključila je Tramišak.

n.kalajdžija/sjever.hr
12.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.