Now Reading:
Predsjednik HNS-a u Čakovcu: Naš projekt besplatnih vrtića je s jakom socijalnom komponentom
Full Article 3 minutes read

Predsjednik HNS-a u Čakovcu: Naš projekt besplatnih vrtića je s jakom socijalnom komponentom

U sklopu kampanje Vraćanje korijenima i obilježavanja 50 godina Hrvatskog proljeća u petak je u Čakovcu bio predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Stjepan Čuraj.

Uvodno je predsjednica GO HNS-a Čakovec Ljerka Cividini istaknula da je politika djelovanje za opće dobro i ostvarenje javnog interesa.

– Stoga bi treba biti plemenita i časna djelatnost. Nastojali smo i nastojat ćemo zastupati inkluzivnost, suradnju i dogovor nasuprot isključivosti, konfliktu, ideološkim i svim drugim podjelama. I zalagati se za konstruktivnu politiku nasuprot destrukciji. Mi ćemo svoj politički kredibilitet i svoju poziciju legitimirati na osnovi konkretnih rezultata i izvedivih javnih politika, a ne na osnovi populističke retorike i ideoloških podjela – rekla je Cividini.

Član Predsjedništva ŽO HNS-a Međimurske županije Dragutin Glavina bio je svjedok Hrvatskog proljeća 1971.

– Sadašnja HNS-ova kampanja jedan je dio obilježavanja ovog značajnog događaja. Aktualiziramo vrijednosti započete proljećem i utkane u programe HNS-a osnovane u jesen 1990. Zajedničko jednom i drugom je Savka Dabčević Kučar, prema mnogima jedna od najinteresantnijih i najvažnijih političkih osoba druge polovice 20. stoljeća, političarka ispred svog vremena. Zahvaljujući i njoj ja sam postao jedan od osnivača HNS-a Međimurja – kazao je Glavina.

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj naglasio je da žele napraviti najbolje za građane.

– HNS je oduvijek na stavovima zdravorazumske politike, umjerene politike, politike prosperiteta, politike rezultata. Želimo uvesti novi pojam, pojam modernog liberalizma, Danas se političko djelovanje ne može više bazirati na klasičnim ideološkim podjelama. Lijevo, desno, ukopani u rovovima, više ne postoji. Moramo razmišljati na moderan način, na način na koji naši građani žive. Jedna od naših ideja je projekt besplatnih vrtića, to je projekt s jakom socijalnom komponentom zbog demografije – poručio je Čuraj iz Čakovca.

n.kalajdžija / www.sjever.hr 09.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.