Now Reading:
Albert Kontak, HNS-ov kandidat za gradonačelnika Oroslavja: Razvijanjem industrijske zone podići ćemo gospodarstvo Oroslavja
Full Article 3 minutes read

Albert Kontak, HNS-ov kandidat za gradonačelnika Oroslavja: Razvijanjem industrijske zone podići ćemo gospodarstvo Oroslavja

Kandidat HNS-a Albert Kontak u petak je objavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Grada Oroslavja. Kontak je predsjednik HNS-a podružnice Oroslavje i samostalni poduzetnik 30-ak godina. Govoreći o razlozima svoje kandidature rekao je da ga je za kandidaturu potaklo to što Oroslavje slovi kao najljepši i najbolji gradić kontinentalne Hrvatske, no kao stanovnik vidite sve probleme koji u njemu postoje.

– Nekada su kroz Oroslavje išle kolone autobusa ljudi iz naših tvornica, a danas, nažalost, situacija je sasvim drugačija. Moj cilj podići je gospodarstvo grada Oroslavja kroz razvijanje industrijske zone. Grad je do sada premalo aplicirao prema fondovima EU i moj prvi zadatak kao gradonačelnika biti će okupiti mladi, stručni i osposobljeni tim koji će se bavit projektima i natječajima – rekao je Kontak i ujedno dodao kako neće zaboraviti ni sportske udruge kojih u Oroslavju ima preko dvadesetak koje imaju probleme s prostorima, s održavanjima natjecanja i samo zajedničkim radom moći će se učiniti puno više.

Svoju potporu dao mu je i predsjednik predsjednik ŽO HNS-a Krapinsko-zagorske županije i načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt.

– Albert Kontak odličan je kandidat za gradonačelnika jer upravljajući svojom firmom znati će kako voditi i grad. Do sada u Oroslavju još nije bilo gradonačelnika iz branše poduzetnika i pravo je vrijeme da takav gradonačelnik dođe i upravlja Gradom kao što upravlja sa svojom tvrtkom. HNS Krapinsko-zagorske županije sa svojih 9 kandidata za načelnike i gradonačelnike i sa svojim kandidatom za župana, svojom županijskom listom dokazati će da je ozbiljna opcija koja ne gleda ni lijevo ni desno, koja se ne okreće prošlosti, ali ju poštuje, koja misli na budućnost, na dobrobit svojih građana i na ono što Zagorje treba, a to je jako gospodarstvo, jaka ekonomija, turizam i sve ono što HNS već godina radi- kazao je Šplajt.

Potporu kandidaturi Kontaku dao je i potpredsjednik ŽO HNS Krapinsko-zagorske županije i zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek kazavši kako je Oroslavje grad kulturnih događanja, ali bez razvoja gospodarstva, bez jake industrijske zone, neće biti ni tih događanja.

Predsjednik središnjeg odbora HNS-a i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić siguran je da Kontak kao gradonačelnik sa svojim poduzetničkim iskustvom može unaprijediti gospodarstvo Oroslavja.

m.sopek/sjever.hr 09.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.