Now Reading:
Nastavlja se masovno cijepljenje u Međimurju, Payerl-Pal: “Značajno povećanje broja doza cjepiva nalaže i veći angažman”
Full Article 2 minutes read

Nastavlja se masovno cijepljenje u Međimurju, Payerl-Pal: “Značajno povećanje broja doza cjepiva nalaže i veći angažman”

Obzirom na epidemiološku situaciju u Međimurju, koja nije nimalo zahvalna (podsjetimo na današnji broj novooboljelih koji iznosi 125 osoba) što govori da je virus itekako u ovoj županiji prisutan.

Specijalistica medicinske mikrobiologije i parazitologije i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Marina Payerl-Pal istaknula je kako se virus lako širi, ali da dominira britanski soj koji je u postotku od 80%.

– Jedno što možemo je pridržavati se mjera i ono što možemo konkretno učiniti je cijepiti se. Naglašavam, to su jedine mjere koje nam mogu pomoći uspješnom i krajnjem rješavanju problema s ovim virusom. Masovno cijepljenje koje smo proveli u srijedu prošlo je uspješno kao i prethodnih šest masovnih cijepljenja – rekla je Payerl-Pal.

Najavila je cijepljenje u subotu, kada će se cijepiti 700 ljudi drugom dozom što karakteriziramo kao docjepljivanje. U Prelogu i Murskom Središću biti će cijepljenje po 500 stanovnika, na svakom punktu, prvom dozom. Najavljeno je puno veće dospijeće cjepiva u cijeloj Hrvatskoj pa tako i po svim županijama, a Payerl-Pal ističe:

– Mi u našoj županiji očekujemo, do kraja četvrtog mjeseca značajno povećanje broja doza cjepiva što nama nalaže i veći angažman. Ne želimo da nam cjepivo ostaje ili da se na bilo koji način vrati iz naše županije ili da iz naše županije ode u neka druga područja. Pa eto i s tim smo razlogom planirali za idući tjedan dva masovna cijepljenja koja će se održati u srijedu i sljedeću subotu, a biti će pozvano 2 900 ljudi. Cijepljenje će biti sa sve tri vrste cjepiva. Još uvijek nije stigao Johnson iako je i on u najavi, pa i njega očekujemo do kraja četvrtog mjeseca.

mčaržavec/www.sjever.hr
08.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.