Now Reading:
Danas promjenjivo i suho s temperaturama u plusu
Full Article 2 minutes read

Danas promjenjivo i suho s temperaturama u plusu

Prema prognozi DHMZ-a sutra na Jadranu i uz njega pretežno sunčano. U ostalim predjelima promjenljiva naoblaka, ujutro mjestimice moguće magla, a sredinom dana i poslijepodne može biti pokojeg lokalnog pljuska, ponajprije u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, na krajnjem istoku moguće na udare i jak, a u gorju jugozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverac, sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer na sjeveru jugo. Najniža jutarnja temperatura između -5 i 0, u Lici i Gorskom kotaru niža, a na Jadranu od 0 do 5 °C. Najviša dnevna uglavnom između 9 i 14 °C.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno povoljne. Nakon hladnog jutra, osobito u unutrašnjosti zemlje, dnevni porast temperature zraka uz povremena sunčana razdoblja mogu biti poticajni za neke meteoropate. Vrlo osjetljivi meteoropati mogu osjećati manje tegobe uzrokovane vremenom.

U petak pretežno sunčano. Od subote promjenljiva naoblaka uz mjestimičnu kišu, u subotu većinom na sjevernom Jadranu i u gorju, a u nedjelju i u ostalim predjelima. Zapuhat će jugozapadnjak, na udare mjestimice jak, a na moru jugo koje će u dane vikenda postupno jačati. Temperatura zraka u porastu, no u petak ujutro u unutrašnjosti još može biti mraza.

www.sjever.hr/DHMZ
8.4.2021.

Input your search keywords and press Enter.