Now Reading:
Za manje od 24 sata stiže nam susnježica, snijeg, a moguća je i tuča…..
Full Article 2 minutes read

Za manje od 24 sata stiže nam susnježica, snijeg, a moguća je i tuča…..

U Hrvatskoj će u ponedjeljak biti pretežno sunčano, s proljetnim temperaturama koje će dosezati 17 stupnjeva, no u noći na utorak slijedi drastično zahlađenje. Iako je bilo za očekivati da više neće biti zimskih uvjeta, oni će nas već od sutra navečer ponovno nakratko ali naglo i izraženo zahvatiti, poručuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravajući na susnježicu, snijeg, tuču, a moguće su čak i pijavice.

U ponedjeljak će prevladavti pretežno sunčano, navečer uz porast naoblake sa zapada. Vjetar prijepodne uglavnom slab, a poslijepodne će u unutrašnosti zapuhati jugozapadnjak, u gorju i jak, na sjevernom i srednjem Jadranu jugo. Jutro hladno uz najnižu temperaturu zraka od -4 do 1, na Jadranu od 3 do 8 °C. Danju toplije uz najvišu temperaturu većinom između 14 i 17 °C, u gorskim predjelima malo niža.

No u noći na utorak doći će do osjetnog zahlađenja u većem dijelu zemlje, a temperature će pasti za desetak stupnjeva, osim na južnom Jadranu, koje će ostati pošteđeno zahlađenja. DHMZ je za ponedjeljak izdao i žuti meteoalarm za većinu zemlje zbog iznimno niskih temperatura za ovo doba godine te zbog jakog vjetra na sjevernom i srednjem Jadranu.

www.sjever.hr/DHMZ 05.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.