Now Reading:
Rješava li se Jako Andabak Stubaka i hotela u Mariji Bistrici? “Još uvijek nisam sve rasprodao, nema žurbe, doći će vrijeme za to”
Full Article 2 minutes read

Rješava li se Jako Andabak Stubaka i hotela u Mariji Bistrici? “Još uvijek nisam sve rasprodao, nema žurbe, doći će vrijeme za to”

Poduzetnik Jako Andabak, dosadašnji vlasnik kompanije BluesunHotels&Resorts, u sklopu koje posluje više velikih hotelskih kompleksa mahom koncentriranih u srednjoj Dalmaciji, za tportal je potvrdio prodaju većeg dijela ovog biznisa tvrtki EagleHills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, iza koje stoji utjecajni arapski biznismen Muhamed Alabar – donosi T portal.

Jako Andabak objasnio je da uskoro namjerava u potpunosti izaći iz turističkog biznisa i u idućem razdoblju koncentrirati se na nove projekte, prije svega u poljoprivredi, stočarstvu i energetici.

U transakciji čiju vrijednost ne želi otkriti – ali tvrdi da je ‘zadovoljan postignutim, kao i planovima investicija novih vlasnika i njihovim odnosom prema zaposlenicima’ – u ruke arapske tvrtke prešli su hoteli u Brelima, Tučepima, Bolu na Braču i Starigrad Paklenici te upravljanje nad kompleksima u Supetru i Omišu. No u svom vlasništvu on još uvijek ima komplekse u Stubičkim i Bizovačkim toplicama, apartmansko naselje u Svetom Filipu i Jakovu, projekt budućeg luksuznog hotela na splitskom Trsteniku i druge.

‘Još uvijek nisam sve rasprodao, nema žurbe, doći će vrijeme za to’, kaže Andabak.https://www.tportal.hr/biznis/clanak/andabak-prodao-hotele-arapima-povezanima-s-pokojnim-bandicem-a-za-tportal-otkrio-moje-krave-u-hotelu-dobit-ce-i-suncobrane-a-vinogradi-pokretne-solarne-ploce-foto-20210324

www.sjever.hr/T portal 05.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.