Now Reading:
Poziv umjetnicima za prijave prijedloga radova za Noć performansa 2021.
Full Article 1 minutes read

Poziv umjetnicima za prijave prijedloga radova za Noć performansa 2021.

Pozivaju se umjetnici i umjetnički kolektivi iz Hrvatske na sudjelovanje u Noći performansa koju, u okviru festivala Perforacije, 03.07. u Zagrebu, te tijekom srpnja 2021., u suradnji s lokalnim partnerima iz Rijeke, Zadra, Dubrovnika i Koprivnice u okviru Mreže izvedbenih umjetnosti, organizira udruga Domino.

Tematiziranjem pitanja sreće, ushita i euforije, podržat će se oni umjetnički prijedlozi čije izvedbe odražavaju specifičan pristup, potiču inovaciju u umjetničkom izričaju te istražuju nove forme izvedbenog jezika i umjetničkog djelovanja performansa.

Selektirani će umjetnici kroz trodnevni edukativni program, Laboratorij NP 2021., imati priliku pod mentorskim vodstvom kazališne redateljice Nataše Rajković razvijati, oblikovati i precizirati vlastite predložene projekte te će kroz prezentacije, individualne i grupne konzultacije istražiti i pobliže proučiti specifičnost performansa kao medija, testirati motivaciju ideje te zajednički raditi na razvoju predloženih koncepata i realizaciji performansa.

Rok za prijavu: 7. travnja 2021.

Više detalja na linku..

https://thisisadominoproject.org/…/poziv-noc…/

Na fotografiji: Nina Kamenjarin – Straža na Rajni, 2020. (foto: Silvija Dogan)

www.sjever.hr / Facebook / Perforacije Festival
05.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.