Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Nakon iznadprosječnih temperatura – snijeg? Evo što kažu prognostičari!
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Nakon iznadprosječnih temperatura – snijeg? Evo što kažu prognostičari!

Proljeće je u punom jeku, imali smo priliku uživati u iznadprosječnim temperaturama i suncu, ali ako je vjerovati prognostičarima s tim je, barem zasad, gotovo!

Slijedi nam već najavljivana promjena vremena, a osim osjetnog pada temperature i kiše, izgleda da nam, vjerovali ili ne, stižu i snježne padaline!

Hrvatska danas

Prema najavama iz DHMZ-a, ovog će petka u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a uglavnom u središnjim i gorskim predjelima mjestimice je moguće malo kiše ili poneki pljusak. Na Jadranu pretežno sunčano. Navečer i u noći sa sjeverozapada naoblačenje uz češću i vjerojatniju kišu te lokalne pljuskove s grmljavinom.

Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak.
Najniža temperatura zraka na kopnu od 4 do 10, duž obale od 10 do 15, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 22 °C.

Vrijeme narednih dana

U subotu umjereno do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i lokalnim pljuskovima te grmljavinom, no uz postupno smanjenje naoblake očekuje na nas prestanak oborine već prijepodne na sjeveru zemlje, a tek krajem dana na jugu.
Zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu jaka bura, lokalno s olujnim udarima te će osjetno zahladiti.
U nedjelju djelomice sunčano, na kopnu uz promjenljivu naoblaku, u gorju i mogućnost za malo snijega.
U ponedjeljak će prevladavati sunčano uz ponovnu južinu te malo toplije, ali u utorak novi šok – ponovo osjetan pad temperature i snijeg, ne samo u gorju, već i u nizinama.

Biometeorološka prognoza za petak

Biometeorološke prilike će u prvom dijelu dana biti povoljnije nego kasnije tijekom dana. Uz približavanje frontalnog poremećaja kod osjetljivijih meteoropata je moguć umor, glavobolja i manjak energije. Umoru mogu doprinijeti i razmjerno visoke dnevne temperature zraka, osobito u unutrašnjosti zemlje, zbog čega je potrebno slojevito se odjenuti. Srčanim bolesnicima savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora. Tegobe će se najjače osjećati u sjevernim predjelima kontinentalne Hrvatske.

a.kučić/sjever.hr/dhmz

02.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.