Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Nakon najtoplijeg dana u tjednu, stiže promjena – kiša i osjetno niža temperatura
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Nakon najtoplijeg dana u tjednu, stiže promjena – kiša i osjetno niža temperatura

Pred nama, sudeći prema najavama prognostičara, još jedan lijep proljetni dan, pretežno sunčan i iznadprosječno topao! Iskoristite ga, svakako – stiže nam promjena vremena koja donosi i oborine i znatno nižu temperaturu.

Hrvatska danas

Danas će, najavljuju iz DHMZ-a, biti pretežno sunčano, prolazno s umjerenom naoblakom te i dalje iznadprosječno toplo. Ujutro može biti mjestimične kratkotrajne magle, a sredinom dana i poslijepodne uz lokalno jači razvoj oblaka uglavnom u Gorskom kotaru i Lici ponekog pljuska.
Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na Jadranu i umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni vjetar.
Najniža temperatura zraka od 3 do 8, na Jadranu od 9 do 14, a najviša između 20 i 25 °C.

Vrijeme narednih dana

U petak na Jadranu pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku mjestimice kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom. Krajem dana porast naoblake s češćom kišom koja će do subote ujutro u većini predjela unutrašnjosti prestati, no danju će biti češća na Jadranu, osobito u Dalmaciji, pri čemu su mogući i pljuskovi s grmljavinom.
Zapuhat će umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni vjetar, u petak na Jadranu jugo, a zatim jaka bura, lokalno s olujnim udarima.
U nedjelju sunčanije, ali osjetno hladnije, ponajprije na kopnu.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će kao i prethodnih dana biti povoljne u cijeloj zemlji. Dnevni porast temperature zraka i sunčano vrijeme mogu motivirati izlazak na otvoreno. Lagane šetnje i boravak na otvorenom mogu biti poticajni i doprinijeti dobrom raspoloženju i općem stanju. Savjetujemo slojevito odijevanje.

a.kučić/sjever.hr/dhmz

01.04.2021.

Input your search keywords and press Enter.