Now Reading:
Ksenija Krivec Jurak kreće po novi mandat na čelu Općine Zagorska Sela: „Jedan mandat nije dovoljan da se zaokruži cjelina i ostvare svi ciljevi, a imamo ih mnogo”
Full Article 4 minutes read

Ksenija Krivec Jurak kreće po novi mandat na čelu Općine Zagorska Sela: „Jedan mandat nije dovoljan da se zaokruži cjelina i ostvare svi ciljevi, a imamo ih mnogo”

Nezavisna kandidatkinja Ksenija Krivec Jurak, aktualna načelnica Općine Zagorska Sela, u srijedu je na konferenciji za medije objavila kandidaturu za novi mandat na čelu Općine.

Krivec Jurak je istaknula da su razlog za kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima prvenstveno brojni projekti koji su u pripremi, odnosno u samim počecima.

-Jedan mandat nije dovoljan da se zaokruži cjelina, napravi vizura i ostvari cilj da imamo mjesto kakvo bismo svi mi željeli, mjesto ugodno za život. U proteklom mandatu na području općine Zagorska Sela završeni su projekti u vrijednosti od 13 milijuna kuna i doista sam zadovoljna tim iznosom jer smo Općina s najslabijim fiskalnim mogućnostima, izvornih prihoda svega 1,8 milijuna kuna. Dakako da je provedba projekata u milijunskim iznosima razlog za zadovoljstvo – istaknula je Krivec Jurak.
Dodala je da su neki od najznačajnijih realiziranih projekata rekonstrukcija Društvenog doma u vrijednosti od 2,3 milijuna kuna te rekonstrukcija stare pučke škole koja je provođena u fazama i dosad je u rekonstrukciju uloženo više od milijun kuna. Nakon završetka, taj će objekt biti u funkciji kao muzejski postav općine Zagorska Sela, u kojem će biti izložena kulturna baština općine, dok će prostor u podrumskom dijelu biti namijenjen OPG-ovcima za prodaju njihovih proizvoda i suvenira.

-Radilo se puno na prometnoj i komunalnoj infrastrukturi, zamijenili smo staru rasvjetu novom LED rasvjetom, sanirali i rekonstruirali nerazvrstane ceste. Veliku smo pomoć imali od Krapinsko-zagorske županije, imali smo njihovu podršku za gotovo svaki projekt koji ne bismo mogli realizirati da te podrške nije bilo – kazala je kandidatkinja za načelnicu.

Govoreći o projektima koje zajedno sa svojim timom namjerava realizirati u narednom razdoblju, izdvojila je rekonstrukciju državne ceste D229 u rasponu od Zagorskih Sela do Razvora.
-Cijeli smo prošli mandat ustrajali, pokušavali i ulagali sve napore da ta cesta uđe u proračun Hrvatskih cesta i da se rekonstruira jer bi se time naše mjesto otvorilo prema većim gradovima. Obećano nam je da će ove godine početi rekonstrukcija i vjerujem da će se to obećanje ispuniti. Uz tu cestu koja nam je prioritetna, ostaje nam i dio županijskih cesta koje će krenuti u rekonstrukciju, a vitalne su i bitne za naše mještane. Svakako treba spomenuti projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste Zagorska Sela – Brezakovec – Gornji Škrnik, a vrijednost projekta je 7 milijuna kuna. Projekt je spreman i čekamo da se otvori natječaj na koji bi ga mogli prijaviti – kazala je Krivec Jurak i dodala:

-Za našu je općinu iznimno važan i projekt mrtvačnice vrijedan milijun kuna, koji je spreman, izdana nam je građevinska dozvola i ovih smo dana projekt prijavili na javni poziv Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Počinje izgradnja novog dječjeg igrališta u Poljani Sutlanskoj, gdje smo uspješno aplicirali na EU fondove preko LAG-a Zagorje-Sutla, gdje je vrijednost radova 290.000,00 tisuća kuna, a pripremamo i prijavu za sljedeći LAG-ov natječaj, rekonstrukciju dječjeg igrališta i u Zagorskim Selima – istaknula je Krivec Jurak, zahvalivši na potpori svom timu, ali i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Podršku za još jedan mandat nezavisnoj je kandidatkinji dao župan KZŽ Željko Kolar koji je istaknuo da Kseniji Krivec Jurak daje podršku iz nekoliko razloga.
-Ksenija je jedna od načelnica općine koja nikad ne kuka, nikada ništa ne traži, a da sama ne ulaže, to je osoba koja je vrlo uporna u ostvarivanju svojih ciljeva koji su bitni za stanovnike Zagorskih Sela. Užitak je raditi s takvom osobom i treba reći da je 95 posto općine Zagorskih Sela pokriveno sa zagorskim vodovodom i ostalo nam je još nešto visoke zone u Bojačnom i Pušći – kazao je Kolar.

Govoreći o radu udruga na području općine, naglasio je da je u Zagorskim Selima uvijek sve jasno specificirano, a projekti izvrsno pripremljeni.
-Nema mogućnosti koja se pruža da bi se povukla sredstva za provedbu projekata u općini Zagorska Sela, a da ju Općina nije iskoristila. Je li to prekogranična suradnja Hrvatska – Slovenija ili su to natječaji koje raspisuje Krapinsko-zagorska županija, odnosno natječaji koje raspisuje nadležna ministarstva Republike Hrvatske ili je riječ o europskim sredstvima, sasvim svejedno – istaknuo je Kolar i zaključio:

-Uvjeren sam, zbog svega onog što je napravljeno u ove posljednje četiri godine koliko je Ksenija na čelu općine te zbog jasnog programa i vizije razvoja općine, da ćemo Ksenija i ja i u narednom razdoblju raditi na provedbi brojnih projekata, na dobrobit svih stanovnika.

www.sjever.hr

31.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.