Now Reading:
Od ponoći nove strože mjere u Hrvatskoj, promjene i na granicama
Full Article 2 minutes read

Od ponoći nove strože mjere u Hrvatskoj, promjene i na granicama

Nacionalni Stožer civilne zaštite na današnjoj je konferenciji za medije predstavio nove mjere koje stupaju na snagu od ponoći.

-Epidemija je zabrinjavajuća. Mi smo danas donijeli četiri odluke na nacionalnoj i dvije na regionalnoj, u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj. Oni su predložili posebne mjere – rekao je načelnik Stožera Davor Božinović, prenosi Index, te nastavio:

-Također, produžuje se primjena za tri odluke. U odluci koja određuje okupljanja, ponovo je uvedena mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše. To je ono što je bilo do 1.3. Ograničen je rad dječjih igraonica u zatvorenim prostorima. Donesena je odluka o privremenoj zabrani prelaska granice. Za ulazak će se priznavati i brzi antigenski testovi. Moći će se ući i s potvrdom o cijepljenju ili preboljenom covidu koja će vrijediti 180 dana. Uređen je prijelaz granice zbog turizma, u izuzetke sad spadaju i digitalni nomadi te djeca do sedam godina.

Teretane zasad otvorene. Što se tiče mjera koje je predložio Grad Zagreb, a odnose se na obavezno nošenje maski na otvorenom, Božinović je rekao da će ih tijekom dana vjerojatno odobriti, piše Index.

-U SDŽ je obvezno korištenje maski na otvorenom gdje je veći protok ljudi. To su tržnice, vjerski objekti... Zabranjuje se zabrana prodaje alkohola od 20 do 6 ujutro. Ograničava se rad ugostiteljskim objektima do 20 sati – rekao je Božinović.

Radno vrijeme casina može se odrediti od osam do 20 sati, a obustavlja se rad dječjih igraonica. Škole stranih jezika mogu raditi samo online.

Iste je mjere donijela i Šibensko-kninska županija. Stupaju na snagu u ponoć, a traju do 15. travnja.

www.sjever.hr / index.hr
31.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.