Now Reading:
KONAČNO JEFTINI LETOVI IZ HRVATSKE Popularni avioprijevoznik dolazi u Zagreb i pokreće čak 12 linija
Full Article 2 minutes read

KONAČNO JEFTINI LETOVI IZ HRVATSKE Popularni avioprijevoznik dolazi u Zagreb i pokreće čak 12 linija

Irski niskotarifni avioprijevoznik Ryanair danas je na virtualnoj tiskovnoj konferenciji objavio novosti o letovima te kompanije za Hrvatsku, a svakako najvažnija vijest je dolazak Ryanaira u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman.

Kako je objavljeno, iz Zagreba će polijetati zrakoplovi na čak 12 linija prema osam država, prenosi Jutarnji list. Tako će hrvatska metropola od srpnja biti povezana s Bruxellesom i Milanom, a od rujna s Parizom, Dortmundom, Frankfurtom, Karlsruheom, Memmingenom, Rimom, Podgoricom, Oslom, Goteborgom i Londonom.

Ryanair će bazirati četiri zrakoplova u Hrvatskoj, a tvrde da ulažu 200 milijuna dolara u zagrebačku bazu. Promet unutar Hrvatske zasad ne planiraju.

Ryanair će prometovati sa novog putničkog terminala u Zagrebu, a iz hrvatske metropole će prvo prometovati Ryanairova sestrinska kompanija Lauda.
Na presici je izražena i nada da će Ryanair od ljeta 2022. uvesti još linija prema Zagrebu.
-Usred smo pandemije, no nema sumnje da će nova zagrebačka baza rasti. Dovesti ćemo tisuće novih putnika u Zagreb i potaknuti lokalno zapošljavanje, rekao je Wilson, a prenosi Jutarnji.

Irska kompanija u floti ima više od 430 zrakoplova tipa B737-800, kapaciteta 189 sjedala. Prosječna starost zrakoplova Ryanaira iznosi svega 8 godina.
Ryanair prometuje prema Hrvatskoj od 2006. godine. Do lipnja 2019. godine kompanija je prevezela 4 milijuna putnika iz i prema Hrvatskoj.

Ovdje možete pročitati cijeli članak.

www.sjever.hr/jutarnji.hr

30.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.