Now Reading:
Župan Kolar o cijepljenju: “Najava smo već imali, ali se one nisu nažalost realizirale”
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar o cijepljenju: “Najava smo već imali, ali se one nisu nažalost realizirale”

Župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar na današnjoj se konferenciji ponovno osvrnuo na cijepljenje protiv aktualne pandemije, a budući da se najavljene doze ne isporučuju…

– Za slijedeći tjedan mi još nemamo najava što se tiče većeg broja cijepljenja mi smo tih najava već imali, ali se one nisu nažalost realizirale – tom je prilikom za početak poručio Kolar.

– Mi ćemo s velikom radošću primiti vijest da dolazi više cjepiva i spremni smo u bilo kojem trenutku otvoriti tzv. lomove i da na velikim mjestima u sportskim dvoranama koje smo predvidjeli za cijepljenje većeg broja ljudi to i realiziramo. Zasada nema za to apsolutno nikakvog razloga i nikakvog opravdanja – nastavio je.

Poručio je kako će masovno cijepljenje organizirati kada će imati dovoljno cjepiva:

– Za sada to nije slučaj, mi cijepimo po ambulantama doma zdravlja i naši doktori dobiju od 16 do 20 doza. Za to se ne isplati aktivirati velike dvorane, a sada cijepimo ljude koji imaju kronične bolesti, koji su starije životne dobi, a njima je najlakše i najbliže doći do ambulante doktora opće prakse. Kada ćemo imati dovoljno doza da cijepimo svekoliko pučanstvo i one ispod 65 godina, onda njima neće biti problem doći u centre koje ćemo organizirati u sjedištima bivših općina. Mi imamo sve pripremljeno, kad će biti dovoljan broj cjepiva, mi ćemo tako i cijepiti.

O pitanju političkih okupljanja Kolar je jasno rekao:

– Ja mogu samo reći da mi nismo u kampanji. Koliko ja znam nisu raspuštena predstavnička tijela i Vlada nije donijela odluku o raspisivanju izbora prema tome političkih skupova ne bi trebalo niti biti. Međutim, moj stav je tu apsolutno jasan – treba se pridržavati svih epidemioloških mjera bez obzira o kakvoj vrsti okupljanja se radi, da li su to politička ili bilo kakva druga.

Kolar je ovu temu završio apelom na svoje kolege i kolegice koji se bave politikom ili koji/e će biti i kandidati na ovim izborima da prije svega vode brigu o zdravlju ljudi, a tek onda o vlastitoj promociji u kampanji za dužnosti za koje će se kandidirati.

Do sada, kako je i premijer Plenković istaknuo, u Hrvatsku je umjesto 100% obećanih doza AstraZenece isporučeno tek 17%. Umjesto 120 milijuna doza, koliko je trebalo doći za cijelu EU, isporučeno je tek 30ak doza. Gdje je Krapinsko-zagorska županija u cijelom procesu, govori navedena statistika.

Složit ćete se s Kolarom, mjesta za show program, kako je to napomenuo prošlog petka, nema!

mčaržavec / www.sjever.hr
26.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.