Now Reading:
Grmoja u Varaždinu: „Mamić dobro pazi koga će prozvati, a koga uopće neće spomenuti”
Full Article 2 minutes read

Grmoja u Varaždinu: „Mamić dobro pazi koga će prozvati, a koga uopće neće spomenuti”

Nikola Grmoja, predsjednik saborskog Kluba zastupnika Mosta danas je u Varaždinu, prilikom predstavljanja Mostovog kandidata za varaždinskog župana Denisa Mladenovića, komentirao i istupe Zdravka Mamića o kojima posljednjih dana izvještavaju gotovo svi mediji.

-Mislim da sve ovo što on radi, radi u svrhu svoje vlastite obrane, da dobro pazi koga će prozvati, a koga uopće neće spomenuti. Vidjeli smo ovu priču o financiranju kampanje bivše predsjednice. Nije se Mamić na to osvrnuo. Meni je jasno da on kao osuđenik kojeg čekaju još i drugi procesi dobro pazi koga će prozvati, a koga neće, ali svakako je dobro da što više toga izađe u javnost. Jest mučno, kako građanima, tako i nama koji smo dio politike, gledati na koji način se ponašaju hrvatski suci, ali može biti katarzično. Može nas natjerati sve, prvenstveno Sabor da poduzme određene korake, Vladu koja je imala, i ova vladajuća stranka koja je imala najvećeg utjecaja na to kadroviranje u hrvatskom pravosuđu – rekao je Grmoja i poručio:
-Više ovako dalje ne može, za sve ove afere netko mora odgovarati i ova utakmica ne može završiti neriješeno i ne može ostati bez epiloga.

Klub zastupnika Mosta pokrenuo je inicijativu za smjenu Đure Sesse, aktualnog predsjednika Vrhovnog suda, a Grmoja tvrdi kako je time Most želio poslati poruku da se trebaju početi povlačiti konkretni potezi.
-Možemo skupiti potpise u Saboru, ali zna se tko predlaže razrješenje predsjednika Vrhovnog suda – to je predsjednik Milanović. Dakle, neka konačno povuku poteze, neka sjednu za stol predsjednik države i predsjednik vlade i dogovore se oko čelne osobe Vrhovnog suda. Mi smo željeli poslati poruku da u Hrvatskom saboru postoji kritična masa, da postoje ljudi koji žele promjene u hrvatskom pravosuđu, a ne status quo – zaključio je Grmoja.

a.kučić/sjever.hr

26.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.