Now Reading:
Hrvoje Novak, novi/stari predsjednik Savjeta mladih KZŽ: Savjet je tu da utječe na kvalitetnije politike za mlade i prema mladima
Full Article 3 minutes read

Hrvoje Novak, novi/stari predsjednik Savjeta mladih KZŽ: Savjet je tu da utječe na kvalitetnije politike za mlade i prema mladima

U Poslovno tehnološkom inkubatoru u četvrtak je održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije kojoj su prisustvovale i Vlasta Hubiciki, predsjednica Skupštine KZŽ i zamjenica župana Jasna Petek.

Za predsjednika Savjeta mladih KZŽ, izabran je Hrvoje Novak koji je tu dužnost obnašao i u prošlom sazivu Savjeta, a jedan od njegovih prvih zadataka u novom mandatu je što bolje upoznati članice i članove novog saziva Savjeta mladih.

-Moramo se upoznati, želim vidjeli tko ima kakve interese i u skladu s tim ćemo dalje djelovali iduće tri godine – rekao je Novak.

-U proteklom mandatu smo pokušavali spojiti dio Savjeta sa Županijom i Skupštinom, Savjet približiti mladima i biti poveznica između mladih i donositelja odluka. Planovi u novom mandatu također idu u tom smjeru i vjerujem da sam zato ponovo izabran za predsjednika. Savjet je u proteklom razdoblju svakako utjecao na kvalitetnije politike za mlade i prema mladima, a u ovom sazivu ćemo se fokusirati na to da se svi prijedlozi proizašli u prošlom sazivu implementiraju na razini Krapinsko-zagorske županije – kazao je Novak.

Novakova zamjenica u naredne će tri godine biti Sandra Plečko.

-Očekujem da ćemo nastaviti dalje raditi kao što je radio prošli saziv Savjeta mladih koji je ostvario mnogo pozitivnih i lijepih rezultata, pokrenuo mnogo novih projekata. Nadam se da ćemo nastaviti u tom smjeru, potaknuti naše mlade da budu što aktivniji u našoj županiji jer imamo dovoljno mladih koji mogu i žele – kazala je Plečko.

Dodala je da se mladi mogu u život u županiji uključiti na različite načine; volontiranjem, uključivanjem u politike za mlade, u aktivizam.

-Imamo mnogo udruga koje rade s mladima i slobodno se i njima jave, kao i Volonterskom centru i Centru za mlade Krapinsko-zagorske županije – zaključila je.

Zamjenica župana Jasna Petek istaknula je da za KZŽ Savjet mladih znači mnogo.

-On je, prije svega, savjetodavno tijelo Županije i mi usko surađujemo u formiranju politika za mlade i o mladima, ali moram priznati da su svi sazivi Savjeta mladih s kojima sam radila osim za područja koja su direktno interesantna i vezana za mlade, bili uvijek vrlo aktivni u promišljanju o svim društvenim potrebama, događanjima na području županije. Surađivali smo i u području obrazovanja, i u području gospodarstva te socijalno marginaliziranih skupina u društvu, a ne samo u formiranju politika i mjera koje se tiču mladih – kazala je Petek.

Podsjetila je da je KZŽ prva županija koja je donijela Program za mlade te istaknula da se trenutno radi 4. Program djelovanja za mlade.

-Jednako tako, dugi niz godina djeluje Centar za mlade u Zaboku. Surađujemo na brojnim projektima, a jedan od većih je projekt Volontirajmo, gdje potičemo mlade ljude na ideju volonterizma. Drago mi je da je prošli Savjet na čelu s Hrvojem, novim/starim predsjednikom Savjeta mladih, pokrenuo neke projekte vezane uz približavanje politika za mlade srednjoškolcima. Motiviraju ih na aktivizam, građanski angažman, na promišljanje o demokratskom procesu u društvu i rezultat toga je i lijep odaziv na naš javni poziv za kandidature za Savjet mladih – rekla je Petek uz napomenu da je ove godine zabilježen jedan od jačih pokazanih interesa za ulazak u Savjet mladih, da su se javili kandidati s vrlo interesantnim životopisima i motivacijskim porukama.

-Sigurna sam da ćemo sa Savjetom mladih i dalje uspješno surađivati – zaključila je Petek.

www.sjever.hr
26.3.2021.

Input your search keywords and press Enter.