Now Reading:
Jedinstvena pametna četvrt – projekt Tampere Deck
Full Article 2 minutes read

Jedinstvena pametna četvrt – projekt Tampere Deck

Nova i jedinstvena četvrt Tampere Deck gradi se u srcu Tamperea, pored glavne finske željezničke pruge. Za tvrtke će to biti operativno okruženje za sve njihove buduće potrebe, s glavnim protokom kupaca modernog prometnog čvorišta.

Tampere je jedna od gradskih regija s najbržim rastom u Finskoj. Grad Tampere ulaže u budućnost, a četvrt Tampere Deck najistaknutiji je od trenutnih projekata. Okrug kombinira zabavne aktivnosti, usluge, poslove i stanovanje na način koji je uistinu ambiciozan i jedinstven čak i na svjetskim razmjerima. Tijekom posljednjih deset godina na tom su području već izgrađeni hoteli i poslovni parkovi. Razdoblje izgradnje proteže se na 2035. godinu, uključujući više stambenih područja, ureda, parka i turističkog centra.

Nova znamenitost okruga je prva europska arena u centru grada, UROS LIVE Arena, otvorena za poslovanje u prosincu 2021. godine. Četvrt Deck lako je dostupna iz gradskog područja Helsinkija ili iz bilo kojeg drugog područja u Finskoj, a čak je i putovanje na velike udaljenosti dostupno. To lokaciju čini konkurentnom, a u budućnosti će projekt finske željeznice dodatno poboljšati veze, odnosno povezanost ove četvrti s ostatkom okolnih područja.

(izvor: businesstampere.com)

Atraktivnost Tamperea dobro je poznata. Stanovništvo raste svake godine, kao i broj globalnih tvrtki koje su osnovale svoja sjedišta u Tampereu. Regija je posebno poznata po stručnosti u području ICT-a, inteligentnih strojeva, kružnog gospodarstva i kreativnog poslovanja. Četvrt Deck važan je projekt te kao takav i simbol promjene Tamperea iz teške industrije u pametnu industriju. Novim okrugom, centar grada Tampere dobiva razumnu količinu novih stanovnika, do 6000 stanovnika orijentiranih na urbano područje.

Ovaj prilog omogućuje Odjel logistike i održive mobilnosti Sveučilišta Sjever (https://www.unin.hr/tehnicka-i-gospodarska-logistika-kc/opce-informacije/).

Sveučilišta Sjever

www.sjever.hr 24.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.