Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Uskoro pravo proljeće – doznajte kad će zatopliti i kakav će biti sljedeći vikend!
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Uskoro pravo proljeće – doznajte kad će zatopliti i kakav će biti sljedeći vikend!

Iako nedjelja u većem dijelu zemlje uopće nije bila loša i donijela nam je mnogo sunca, temperatura je bila prilično niska. Još koji dan budite strpljivi, a onda ćemo imati priliku uživati u pravom proljeću!

Kako sada stvari stoje, najljepši dani u ovome tjednu bit će subota i nedjelja – nećemo se buniti, je li tako?

Hrvatska danas

Danas će, predviđaju u DHMZ-u, biti promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Uz povećanu naoblaku slabe susnježice ili snijega može povremeno biti u Slavoniji te osobito u Gorskome kotaru i Lici.
Puhat će umjeren do vrlo jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita na udare i orkanska bura.
Minimalna temperatura zraka od -5 do 0, na Jadranu od 2 do 6, a maksimalna uglavnom od 4 do 8, na Jadranu između 9 i 12 °C.

Vrijeme u nastavku tjedna

Na Jadranu pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano i postupno sve toplije. U srijedu na istoku ponegdje može pasti malo kiše.
U utorak će na kopnu puhati umjeren do jak sjeveroistočnjak, na Jadranu jaka i olujna bura koja će krajem dana oslabjeti a zatim vjetar većinom slab.
Prema trenutnim prognozama, od četvrtka će dani biti sve topliji, a najtoplije će na kopnu biti u subotu, kad bi dnevni maksimalac mogao porasti i iznad 17 stupnjeva, a takva bi nam mogla biti i nedjelja,
Konačno ćemo moći reći „dobro nam došlo, proljeće”!

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Slično kao i prethodnih dana, glavno obilježje vremena će biti izražen sjeverni vjetar u unutrašnjosti, na Jadranu bura. Potrebna je adekvatna zaštita od hladnoće. Iako će povremena sunčana razdoblja podržavati dobru radnu koncentraciju, meteoropati se mogu žaliti na glavobolju i umor. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti pojačane vremenskim utjecajem. Tegobe će biti slabije izražene u unutrašnjosti zemlje.

foto (nasl.): pixabay

www.sjever.hr

22.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.