Now Reading:
Stroj iz Podravine koji je osvojio Europu! Potražili smo odgovor zašto je baš on najbolji……
Full Article 2 minutes read

Stroj iz Podravine koji je osvojio Europu! Potražili smo odgovor zašto je baš on najbolji……

rasco

Svakog proljeća s prometnica treba očistiti velike količine kamene sipine, šljunka i pijeska s prometnica, pa službe za održavanje već sada imaju pune ruke posla. Sigurno i nesmetano odvijanje prometa je glavni razlog zašto se šljunak i slična zaostala posipala moraju ukloniti s prometnica.

A one se najučinkovitije uklanjaju metenjem i usisavanjem. LYNX kompaktna čistilica podravske tvrtke Rasco iz Kalinovca se već primila tog zadatka u švedskom Gothenburgu. No, taj je grad samo jedan od mnogih gdje se nalaze strojevi spomenute podravske tvrtke.

Potražili smo odgovoro u Rasco-u zašto baš LYNX?

-Zato jer je temeljit, pouzdan, jednostavno prelazi preko prepreka, i penje se na uzbrdice nagiba do 30%. Može raditi duge smjene zbog 2m3 zapremine spremnika za šljunak, sipinu i prljavštinu. Ima spremnike vode od 400 L. Uz to je malen i kompaktan, pa ga automobili i ostala vozila lako zaobiđu.

Tu nije kraj posla. Kad završi zimsko-proljetno čišćenje, LYNX možete nastaviti koristiti za čišćenje lišća, prljavštine, šljunka, boca i sličnog otpada. Idealan je za praktički svaki dio urbanih sredina: ulice, trgove, pješačke i biciklističke staze i sve ostale uske prolaze – doznajemo u središtu tvrtke u Kalinovcu.

www.sjever.hr 14.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.