Now Reading:
Uz sufinanciranje EU, Komunalno Zabok kupilo novo vozilo s nadogradnjom
Full Article 2 minutes read

Uz sufinanciranje EU, Komunalno Zabok kupilo novo vozilo s nadogradnjom

Nakon što je tvrtka Komunalno-Zabok d.o.o. pokrenula postupak javne nabave komunalnog vozila 7. siječnja  u sklopu projekta „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“ KK.06.3.1.18.0062 kao korisnik, sa partnerima na projektu MGOR i FZOEU, te nakon što je potpisan Ugovor o isporuci vozila 9. veljače, izvršena je i primopredaja komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada između tvrtke KOMOP d.o.o. Zagreb kao Prodavatelja i tvrtke Komunalno-Zabok d.o.o. Zabok kao Naručitelja dana 18. veljače.

Marka vozila: FAUN ROTOPRESS 16m³ namijenjeno je za odvojeno prikupljanje korisnog otpada (papir, plastika, staklo i dr.) na području grada Zabok i općine Bedekovčina.

Provedba projekta doprinijet će većoj stopi iskoristivosti otpada i nižu emisiju stakleničkih plinova u okoliš te ublažavanje negativnih učinaka na ljudsko zdravlje, okoliš i klimu. Cilj je i osvijestiti građane da je pravilno odložen otpad korisna sirovina pa su projektom predviđene aktivnosti koje će im omogućiti upoznavanje s mjerama, načinima i postupcima za odvajanje otpada s posebnim naglaskom na poštivanje hijerarhije gospodarenja otpadom kroz sprječavanje nastanka otpada, pripremu za ponovnu uporabu, recikliranje i oporabu.

Ciljane skupine projekta su cjelokupno stanovništvo Grada Zabok i Općine Bedekovčina te zaposlenici Komunalno – Zabok d.o.o. Zabok. Potrebe stanovnika odnose se na unaprjeđenje usluge prikupljanja komunalnog otpada te dodatne edukacije o načinima odvajanja otpada u kućanstvima. Njima će biti pružena poboljšana usluga odvojenog prikupljanja otpada te će biti informirani o odgovornom postupanju s otpadom. Potrebe Komunalno-Zabok d.o.o. Zabok odnose se na sigurne radne uvjete te educiranje.

Ukupna vrijednost vozila iznosi 1.545.000,00 bez PDV-a. Navedena sredstva osigurana su putem EU strukturnih i investicijskih fondova u iznosu od 85% dok preostalih 15% troškova snosi tvrtka Komunalno-Zabok d.o.o.. Razdoblje provedbe projekta je od prosinca 2020.g. do lipnja 2021. godine (šest mjeseci).

www.sjever.hr / zabok.hr
10.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.