Now Reading:
Susreti riječi Bedekovčina – nove ideje za drugih pola stoljeća
Full Article 2 minutes read

Susreti riječi Bedekovčina – nove ideje za drugih pola stoljeća

Župan Željko Kolar je održao sastanak s organizatorima Susreta riječi Bedekovčina – jedne od najdugovječnijih književnih manifestacija u Hrvatskoj.

Susret riječi Bedekovčina je književno-recitalna manifestacija koja već više od pola stoljeća okuplja pjesnike i prozaike iz cijele Hrvatske s ciljem njegovanja jezičnog stvaralaštva, kako na standardnom knjiženom jeziku, tako i na kajkavskom i čakavskom. Na natječaju za manifestaciju svake godine sudjeluje stotinjak autora iz cijele Hrvatske, a na dosadašnjim izdanjima Susreta riječi sudjelovali su i brojni poznati hrvatski književnici, bilo kao autori, članovi žirija ili gosti završne večeri.

Na sastanku sa županom Željkom Kolarom bili su Elvira Belošević i Ivan Herceg te Darko Ban – načelnik Općine Bedekovčina, koja je dugogodišnji pokrovitelj Susreta riječi.

Župan Željko Kolar pohvalio je planove organizatora za dodatnim širenjem manifestacije, podsjetio kako Županija već niz godina podržava njezino održavanje i poručio kako će ove godine i službeno preuzeti supokroviteljstvo. U iznijetim planovima posebno se ističe proširenje programa na tri dana, kroz koje će se, uz završnu večer u Bedekovčini, razni kulturni programi održati i u drugim mjestima diljem županije. Među namjerama za naredno razdoblje je i organizacija susreta pisaca u zagorskim srednjim školama, skretanje više pozornosti na dijalektalnu književnost, snažnije povezivanje s turističkim sektorom te proširivanje izdavačke djelatnosti, koja je do sada bila koncentrirana na izdavanja pratećeg zbornika odabranih radova pristiglih na natječaj.

Na sastanku je sudjelovala i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec.

Zbornik radova sa prošlogodišnjeg Susreta riječi možete pronaći ovdje.

52. Susreti riječi Bedekovčina 2021. planiraju se održati od 18. do 20. rujna 2021. godine.

www.sjever.hr

06.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.