Now Reading:
Dodijeljena godišnja priznanja Krapinsko-zagorske županije “Preventivni program/ aktivnost godine”
Full Article 3 minutes read

Dodijeljena godišnja priznanja Krapinsko-zagorske županije “Preventivni program/ aktivnost godine”

U srijedu, 03. ožujka 2021. godine, u Krapini je održana dodjela godišnjeg županijskog priznanja “Preventivni program/aktivnost godine”.

Priznanje se dodjeljuje za preventivne programe/aktivnosti u cilju podizanja zdravog razvoja pojedinca općenito, umanjivanja utjecaja rizičnih čimbenika kod djece i mladih na pojavu problema u ponašanju, jačanja utjecaja zaštitnih čimbenika kod učenika na pojavu problema u ponašanju, jačanja otpornosti učenika na razvijanje problema u ponašanju.

– Kada smo počinjali natječaj za preventivne programe Krapinsko-zagorske županije naših mladih i djece, zamišljali smo da to bude jedan zdravi piknik na otvorenom, izložba. No, nažalost, situacija je takva da se moramo prilagoditi novim uvjetima i organizirati ovu dodjelu na drugačiji način – započela je zamjenica župana Jasna Petek.

– U Krapinsko-zagorskoj županiji zahvaljujući radu dječjih vrtića, osnovnim i srednjim školama provode se odlični preventivni projekti i aktivnosti tijekom cijele godine. Na županijskom razini Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga odlučilo je da se ti preventivni programi i aktivnosti široj javnosti pokažu. S jedne strane da se pokaže što se radi u školama i dječjim vrtićima, a s druge strane da se potaknu i ostali da se priključe ovoj vojsci kvalitetnih ljudi. Na natječaj je stiglo samo 9 prijava, no to ne znači da nije bilo kvalitetnih programa – rekla je zamjenica Petek i dodala kako se ove godine neće otvarati Javni poziv nego će se to napraviti početkom sljedeće godine.

U prvoj kategoriji koja je namijenjena djeci predškolske dobi nagradu je dobio dječji vrtić Maslačak iz Krapinskih Toplica gdje se u skupini Ježići odvijala preventivna aktivnost “Limun jedan, zdravlja vrijedan”.

U drugoj kategoriji namijenjenoj djeci osnovnoškolske dobi nagradu je dobila OŠ Zlatar Bistrica za projekt “Hrabri čuvari na djelu”.

I u trećoj kategoriji koja je bila namijenjena djeci i mladima srednjoškolske dobi nagradu je dobila SŠ Bedekovčina s projektom “Životne vještine”.

m.sopek/sjever.hr 03.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.