Now Reading:
U Novom Marofu održan službeni trening hrvatske streličarske reprezentacije uoči Europskog Grand Prixa
Full Article 3 minutes read

U Novom Marofu održan službeni trening hrvatske streličarske reprezentacije uoči Europskog Grand Prixa

U Poreču će se sredinom ovog mjeseca održati Europsko Grand Prix natjecanje na kojem će snage odmjeriti 190 streličarki i streličara iz 23 države. Među njima je i 15-ak hrvatskih reprezentativki i reprezentativaca koji su službeni trening odradili u subotu na streličarskom terenu sportskog parka u Novom Marofu.

Hrvatski izbornik Dubravko Buden bio je zadovoljan i uvjetima treninga i postignutim rezultatima.
„Ovdje u Novom Marofu imali smo dobre uvjete i odradili kvalitetan trening. Inače, naši su najbolji streličari uvijek spremni za dobre rezultate i taj dio nije upitan, ali budući da je propalo godinu dana internacionalnih natjecanja koja nismo imali, teško je prognozirati situaciju, odnosno kakve će rezultate postići. Ne znamo kako je bilo u ostalim europskim zemljama, ali generalno smo svi u minusu jer nije bilo natjecanja.”, kazao je Buden.

Na popisu izbornika su i streličari iz Varaždinske županije: Lovro Černi (Grebengradski streličari – Novi Marof), Amanda Mlinarić i Alen Remar (Varaždinski streličarski klub) te Tihana Kovačić (Navaho – Jalžabet).

„Lovro Černi od ove je godine naš seniorski reprezentativac. Bit će u nastavku dosta natjecanja pa nam je bilo bitno da se čim prije krene s ovako kvalitetnim pripremama, a uvjete, srećom, imamo jer je ovaj teren u sportskom parku uređen prošle godine”, rekao je Zoran Marenčić, trener u klubu Grebengradski streličari.

Trening ponajboljih hrvatskih streličara pratio je i novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.
„Još se jednom pokazala opravdanom investicija u uređenje našeg sportskog parka u Novom Marofu. Nakon punih 40 godina uredili smo ovaj dio grada u sklopu kojeg je nekoliko sportskih terena, uključujući veliko nogometno igralište, zatim malonogometno asfaltirano te košarkaško igralište, kao i igralište za djecu i “street workout park”. S uređenjem nastavljamo i to kroz projekt novih podloga na asfaltiranim igralištima i projekt Živjeti zdravo, kroz koji ćemo stazu za hodanje opremiti novim spravama. Osim brojnih sportaša, velikih i malih, ove terene koriste i rekreativci svih generacija. Posebno mi je drago što smo imali priliku i uvjete ugostiti hrvatsku streličarsku reprezentaciju koja je ovdje odradila trening, a reprezentativci su, unatoč vjetrovitom vremenu, postigli dobre rezultate. Ovakve stvari mnogo znače za sportaše i općenito za sport u Novom Marofu te doprinose promociju sporta među našim najmlađima”, rekao je Jenkač, poželjevši našim reprezentativcima puno uspjeha na Europskom Grand Prix natjecanju.

www.sjever.hr

02.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.