Now Reading:
Bujas u Varaždinu: Ovaj grad dobro brine o svojim poduzetnicma i obrtinicma, a HGK je uhljebnička asocijacija
Full Article 3 minutes read

Bujas u Varaždinu: Ovaj grad dobro brine o svojim poduzetnicma i obrtinicma, a HGK je uhljebnička asocijacija

Predsjednik Udruge Glas poduzetnika (UGP) Hrvoje Bujas sa regionalnim koordinatorom ureda UGP-a Varaždin Darkom Molnarom bio je na prijemu kod varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka.

Čehok ih je upoznao s konkretnim mjerama koje ja Grad Varaždin poduzimao od početka gospodarske krize uzrokovane koronavirusom te o načinima kako se u Varaždinu pomoglo obrtnicima i poduzetnicima:

-Primili smo pohvale od predsjednika UGP-a za ono što smo dosada činili kao grad kako bi pomogli obrtnicima i poduzetnicima. Riječ je o konkretnoj i pravovremenoj pomoći. Imao sam namjeru o tome govoriti i na tribini, ali je ona, na žalost otkazana. Grad Varaždin će i dalje surađivati sa svima kojima je cilj osnažiti obrtnike i poduzetnike kako bi prevladali ekonomske poteškoće. – najavio je gradonačelnik buduću suradnju s UGP-om.

Nakon sastanka s gradonačelnikom Bujas i Molnar napravili su krug po centru grada kako bi obišli varaždinske ugostitelje, objasnio je regionalni koordinator ureda UGP-a, Darko Molnar:
-Na taj smo način htjeli pokazati određenu potporu svim poduzetnicima, nevezano samo na ugostitelje nego na sve ostale djelatnosti kako bismo inicirali i potpore i pomoći od strane gradova, županije i općina.

Nakon razgovora s Čehokom, Bujas je izjavio:

-Ja bi volio kada bi sa svim općinama i gradovima imali ovakav tip razgovora. Znači konkretan, jasan razgovor baziran na budućim koracima gradske uprave. Očekujemo daljnje smanjivanje nameta i poreza poduzetnicima i obrtnicima, prvenstveno mikro, malim i srednjim poduzetnicima te obrtnicima, dakle svima koji su članovi UGP-a a i onima koji nisu.

-Ono što nas u UGP-u zanima je suradnja odnosno davanje prijedloga i sugestija kako Vladi RH na jednom nacionalnom nivou tako i suradnja i davanje prijedloga i sugestija jedinicama lokalne samouprave. – dodao je Bujas.

-Upoznat sam s mjerama koje je Grad Varaždin poduzimao kako bi pomogao poduzetnicima u korona krizi. Grad Varaždin je već 15. 03. prošle godine, praktički od samog starta podupro svoje poduzetnike i obrtnike sa otpisom čitavog niza davanja. Preko 5 milijuna kuna je „upumpano“ u male poduzetnike i to su sve mjere za pohvalu. Nadam se da će se tako nastaviti i ove godine koja je poprilično nesigurna i nejasna za sve nas poduzetnike. – rekao je predsjednik UGP-a Bujas pozvavši sve gradove i općine da se priključe takvom radu.

Nakon obilaska grada Bujas se u izjavama medijima osvrnuo i na HGK:

-Moji stavovi su da je HGK jedna uhljebnička asoscijacija, iza toga čvrsto stojim i dalje, ne mičem pedalj svoju izjavu. Zbog tih svojih stavova imam od njih tužbu na iznos od 40 tisuća kuna i bit će zanimljiva ta ročišta gdje me baš zanima na koji način će pokazat što su radili zadnjih 30 godina i tko tu u vodstvu HGK nije član HDZ-a.

-Nije stvar u tome da ste vi član ove ili one stranke, UGP je prema svim članovima sasvim isti, svejedno je da li ste član HDZ-a, SDP-a, Možemo, Domovinskog pokreta, MOST-a, nebitno koje stranke ili niste član niti jedne stranke. Mi smo stranka svih Hrvata, svih poduzetnika, obrtnika, velike većine ljudi koji su u privatnom sektoru i imamo jedne zajedničke i jasne ciljeve. Mi da smo tih 30 godina osjetili nekakav pomak, nekakav iskorak od njihove strane onda možda ne bi niti bilo UGP-a. Zato je nastao UGP, tražeći otpis, a ne odgodu i to smo uspjeli i to je najveća startna pobjeda UGP-a od koje je zapravo sve krenulo pa i sama udruga. – zaključio je ošto Bujas.

ab/www.sjever.hr
2.3.2021.

Input your search keywords and press Enter.