Now Reading:
Kamioni i dalje stižu u halu u Markušbrijegu u Vinipotoku. Državni inspektorat poručio da je postupanje u tijeku!!!
Full Article 4 minutes read

Kamioni i dalje stižu u halu u Markušbrijegu u Vinipotoku. Državni inspektorat poručio da je postupanje u tijeku!!!

Ne prestaje zabrinutost među mještanima Markušbrijega u Vinipotoku, u općini Lobor, budući da se dolasci teretnih kamiona u iznajmljenu halu tvrtke KOMFOT URBAN j.d.o.o. nastavljaju i dalje.

Kako je prvi pisao portal Sjever.hr mještani spomenutog naselja pribojavaju se da njihovo mjesto moglo postati odlagalište većih količina tekstilnog otpada.

– Nije nam svejedno da toliki kamioni stižu u naše mjesto i prema onome što smo vidjeli ulaze u halu gdje istovaruju veće količine tekstila. Govori se da će se taj otpad možda ovdje i obrađivati – kazao nam je jedan od mještana, koji je želio ostati anoniman, a koji dijeli zabrinutost sa svojim susjedima jer su i neki dan viđeni kamioni kako dolaze.

– Više kamiona došlo je krajem tjedna. Uđu u dvorište hale i zapelaju se u zgradu. Nakon nekog vremena izađu van i odu. Ono što dovezu, a vidjeli smo veće količine tekstila, ostaje unutra. Moramo priznati da nam nije svejedno – kazao je jedan od mještanina.

A da se sve to dogodilo potvrđuju i fotografije teretnih vozila u krugu hale.

Kazao je kako su zahvalni vodstvu Općine i načelnici koja je, nakon što su joj iznijeli sve informacije vezane uz dopremu otpada, o svemu obavijestila nadležne institucije.

– Mi smo kao mještani ovog naselja svoje napravili. Sve smo ispričali našoj načelnici i koliko imamo informacija ovih dana bi se trebali pojaviti i iz državnog inspektorata. Želimo znati što se događa u toj hali i smije li se ovdje dovoziti to što se dovozi. Ne želimo otpad u našem naselju, pogotovo ako se radi van zakona – zaključio je naš sugovornik koji je rekao da će Državnom inspektoratu rado dostaviti fotografije kako bi se stvarno vidjelo da se nešto događa.

Potvrdu ovoga potražili smo i u Općini Lobor gdje nam je načelnica Ljubica Jembrih kratko odgovorila da su sve nadležne institucije, koje trebaju, obaviještene o svemu i da se čeka njihova reakcija. Nije željela potvrditi ni demantirati da predstavnici Državnog inspektorata stižu u halu tvrtke KOMFOT URBAN j.d.o.o.

A da je takav razvoj događaja moguć potvrđuje odgovor Državnog inspektorata na naš upit.

„Vezano uz vaša pitanja ovim putem vas informiramo kako je Državni inspektorata zaprimio predstavku na navedenu temu. Inspekcijski postupak u tijeku te po okončanju istog izvijestiti ćemo vas o utvrđenim činjenicama“, stoji u odgovoru Državnog inspektorata portalu Sjever.hr. U odgovoru se ne navodi hoće li i kada inspekcija na teren u općinu Lobor.

Da podsjetimo. Odnedavno mještani Općine Lobor, točnije naselja Markušbrijeg u Vinipotoku, žive u strahu da bi njihovo mjesto moglo postati mjestom gomilanja otpada. Prema informacijama koje su prije desetak dana redakciji portala Sjever.hr dostavili zabrinuti mještani, na lokaciji u Markušbrijegu, gdje je tvrtka KOMFOT URBAN j.d.o.o. u najam uzela halu, primijećena su teretna vozila. Kako doznajemo radi se većinom o vozilima stranih registarskih oznaka viđenih kako istovaruju veće količine tekstila.

Nikome u mjestu nije u potpunosti jasno što se događa, no mještani strahuju da bi ta lokacija mogla postati neka vrsta odlagališta ili čak obrade otpada. Osim toga požalili su se i da teretni kamioni po nekoliko sati stoje parkirani na cesti što njima otežava promet te je ujedno i velika opasnost za pješake. Dolazak kamiona, što je vidljivo prema fotografijama koje su nam dostavili mještani, nastavljen je i ovih dana.

Inače, halu je u najam uzelo trgovačko društvo KOMFOT URBAN j.d.o.o. osnovano krajem mjeseca prosinca 2020. godine registrirano, prema tim podacima, za obavljanje samo jedne djelatnosti – skupljanje neopasnog otpada.

s.kalajdžija / www.sjever.hr

01.03.2021.

Input your search keywords and press Enter.