Now Reading:
Samoborci tvrde da je protekli fašnik bio katastrofa! Traže otkaze odgovornih!!!!
Full Article 2 minutes read

Samoborci tvrde da je protekli fašnik bio katastrofa! Traže otkaze odgovornih!!!!

Nedavno je na sjednici Gradskog vijeća Grada Samobora nezavisni vijećnik Vladimir Skendrović pročitao pismo skupine građana koji smatraju da je protekli Samoborski fašnik bio sramotan pa traže da onaj tko kontrolira rad Turističke zajednice, zajedno s njezinom direktoricom, dobije otkaz. Također, tvrde da u posljednjih 10-ak godina ni jedna manifestacija u gradu nije opravdala ulaganja.

Osim toga, Skendrović je podržao prijedlog Gradske uprave da se dodatnom mjerom jednokratne novčane pomoći pomogne samoborskim ugostiteljima, ali da se lista korisnika te pomoći proširi i na teretane i OPG-ove. Skendrović je zatražio i izvješće o tome kako se kontroliraju isplate u NK Samobor, uz napomenu da je, navodno, tamo opet došlo do nekih prijepora.

Zamjenik gradonačelnika Željko Stanec odgovorio je da rad Turističke zajednice kontroliraju Vijeće i Skupština TZ i složio se da rad TZ može biti i bolji, no epidemiološka situacija sigurno je zaslužna da su turistički dolasci u Samobor na Fašnik bili neusporedivo skromniji nego inače.

Za pomoć ugostiteljima, rekao je Stanec, bit će potreban rebalans proračuna da bi se ta sredstva osigurala, a nije isključio ni mogućnost da se lista korisnika pomoći proširi, jer je u ovom trenutku na gradskom računu 18,2 milijuna kuna, što govori o stabilnosti poslovanja Grada. Stanec je za NK Samobor ustvrdio da ima svoju Skupštinu, Upravni i Nadzorni odbor te se Grad u njihov posao ne miješa.

www.sjever.hr 27.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.