Now Reading:
Što će hrvatski građani prvo napraviti kad prođe pandemija? Odgovori su zanimljivi!
Full Article 2 minutes read

Što će hrvatski građani prvo napraviti kad prođe pandemija? Odgovori su zanimljivi!

ljudi

U Dnevniku Nove TV objavljeni su rezultati istraživanja koje je provedeno na uzorku od 600 punoljetnih građana, od 19. do 23. siječnja 2021. godine.

Rezultati pokazuju da se Hrvati žele cijepiti i to u sve većem broju, a da se protive cijepljenju preko reda. Stožer dobiva trojku, a hrvatska borba protiv korone za građane je više-manje kao i u ostatku Europe. Jedno od pitanja bilo je što će građani prvo napraviti kad prođe pandemija a odgovore je analizirao Mislav Bago.

Građanima je ponuđena mogućnost da odaberu između nekoliko opcija što će prvo učiniti. 
Na prvom je mjestu odlazak u kafić. To će učiniti 16 posto ispitanika, a slijedi putovanje koje planira također 16 posto građana, dok će njih 9 posto posjetiti one koje nisu mogli vidjeti.

Proslaviti s prijateljima kraj korone planira 6 posto, njih 4 posto želi živjeti normalno kao prije, a 3 posto ispitanika planira izgrliti osobe koje nisu mogli zbog korone. Po 3 posto građana će, kažu, odabrati i organizirati neku zabavu, vratiti na posao ili ga početi tražiti te napraviti obiteljsku feštu, primjerice svadbu, piše Dnevnik.hr.

Svega 2 posto planira prestati nositi masku, a isto toliko će ih otići u disko, dok će 1 posto njih otići na misu. Ostale aktivnosti kao primjerice kino, kazalište, muzej ili u kupnju planira 10 posto.
Ne zna njih 7 posto, a da ništa neće napraviti tvrdi 15 posto ispitanika.

Pogreška mjerenja je +/-4 posto.

Ovdje pogledajte ostale rezultate istraživanja, odnosno kako su građani odgovorili na pitanja što misle kakvo će biti stanje s pandemijom u sljedeća tri mjeseca, drže li se mjera, koliko je korona utjecala na financije…

www.sjever.hr/dnevnik.hr

25.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.