Now Reading:
Akcija „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“
Full Article 2 minutes read

Akcija „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“

Nacionalna kampanja “Čitaj mi!” već tradicionalno organizira akciju “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” povodom Međunarodnog dana darivanja knjigom koji se obilježava 14. veljače. Ovo je međunarodni, volonterski projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju knjga.

U ovu akciju darivanja možete se uključiti od 15.2.  do kraja veljače na Dječjem odjelu Knjžnice i čitaonice „Fran Galović“ u radno vrijeme Knjižnice. Poklonite novu ili korištenu, već pročitanu slikovnicu , a mi ćemo prikupljene  slikovnice i knjige proslijediti djeci u ustanovama i sličnim privremenim smještajima gdje se nalaze djeca s Banovine koja su pogođena potresom.

Ovom akcijom željeli bi smo prikupiti što više slikovnica i knjiga za djecu koja su se ne svojom voljom našla u nekim nepredvidivim, teškim životnim situacijama kako bi ih razveselili i pokazali im da mislimo na njih i suosjećamo s njima. Isto tako pobuditi ljubav prema darivanju, ali najbitnije – poučiti ih koliko je čitanje važno za njihov svakodnevni život i cjelokupni razvoj.

www.sjever.hr 13.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.