Now Reading:
Pogledajte koji je trenutno najtraženiji posao na području Koprivničko-križevačke županije
Full Article 2 minutes read

Pogledajte koji je trenutno najtraženiji posao na području Koprivničko-križevačke županije

Područni ured Križevci tijekom izvještajnog mjeseca evidentirao je 324 potrebe za radnicima od strane poslodavca, što je za 159,2% više nego u prosincu te za 18,8% manje nego u siječnju prethodne godine.

Ako promatramo prema djelatnostima, najviše je potreba iskazano u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, a najmanje u šumarstvu i ribarstvu.

Najtraženije zanimanje u mjesecu siječnju su radnici/ce u kući, zatim doktori medicine i konobari, a najmanje traženo evidentirano zanimanje je armirački radnik/ica na proizvodnoj liniji i skladišni radnik/ica.

Tijekom siječnja 2021. godine u mjere aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje novouključena je jedna osoba.

Potpore za zapošljavanje dobiva 155 korisnika, a 104 prima potporu za samo zapošljavanje.

Osim provedbe redovitih mjera unutar programa aktivne politike zapošljavanja, a s obzirom na gospodarske poteškoće uzrokovane pandemijom koronavirusa (COVID-19), aktivnosti Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje od proglašenja epidemije u Republici Hrvatskoj usmjerene su na očuvanje radnih mjesta u djelatnostima/sektorima koji su najugroženiji novonastalom situacijom. Stoga je u ožujku 2020. donesena mjera Potpora za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom (COVID-19) koja se odnosila na razdoblje subvencioniranja od ožujka do svibnja 2020. godine.

Provedba potpora za očuvanje radnih mjesta nastavlja se i idućih mjeseci, obuhvaća više mjera uz različite uvjete subvencioniranja s obzirom na djelatnost poslodavca, veličinu poslodavca, opseg smanjenja posla i dr. te uz određene izmjene uvjeta tijekom proteklog razdoblja.

www.sjever.hr
12.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.