Now Reading:
Od sutra ponovo u minusu
Full Article 2 minutes read

Od sutra ponovo u minusu

Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno oblačno, povremeno s kišom. Kiša će biti češća duž obale, u gorju te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te mjestimice obilnija i praćena grmljavinom. U Slavoniji i Baranji očekuje se uglavnom prema kraju dana. Ujutro u središnjim i istočnim krajevima moguća je magla. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, a u gorju i jak, ponegdje i jugozapadni. Na moru će jako do olujno jugo u drugom dijelu dana okretati na jugozapadnjak i slabjeti, najprije na sjeveru. Navečer će na kopnu zapuhati sjeverac. Najniža jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu od 7 do 12 °C, a najviša dnevna većinom od 10 do 15 °C.

Biometeorološke prilike će kao i prethodnih dana biti nepovoljne. Uz visoke temperature zraka za ovaj dio godine, meteoropati se mogu žaliti na umor, glavobolju, razdražljivost i slabiju koncentraciju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane vremenskim utjecajem. Savjetuje se izbjegavanje suvišnih napora. Nepovoljan biometeorološki utjecaj će biti najjače izražen uz Jadran.

U drugom dijelu tjedna sunčanije i uglavnom suho te vrlo vjetrovito uz jače zahladnjenje. U četvrtak prije razvedravanja još mjestimice oborine, u unutrašnjosti malo snijega, na Jadranu kiše, uglavnom u gorju i na jugu. U subotu u Dalmaciji prolazno više oblaka. Puhat će većinom umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočnjak i sjeverac, u Slavoniji sjeverozapadnjak, a na moru će zapuhati jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima.

www.sjever.hr / DHMZ

10.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.