Now Reading:
Kolar o mjerama: „Ljude muči što nismo svi isti pred zakonom. Zašto kafići nemaju mogućnost prodaje coffee to go?”
Full Article 2 minutes read

Kolar o mjerama: „Ljude muči što nismo svi isti pred zakonom. Zašto kafići nemaju mogućnost prodaje coffee to go?”

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar danas je u Oroslavju, gdje je krenulo cijepljene AstraZenecinim cjepivom, govorio i o protuepidemiološkim mjerama te o povratku srednjoškolaca u školske klupe.

-Ono što najviše muči ljude je to da nismo svi isti pred zakonom, odnosno da se mjere ne odnose isto na sve grupacije. Izuzetno je bitno kad donesemo određene mjere da se njih pridržavamo i da nema iznimaka te da mjere budu logički postavljene. Teško možete objasniti jednom ugostitelju kojem je to core business da ne može imati cofee to go, a da netko drugi kome to nije core business to može. Je li prirodnije da nam se oko benzinskih pumpi skuplja ekipa koja pije kavu i zabavlja se ili bi bilo logičnije da smo svim kafićima dali tu mogućnost pa se onda ti ljudi ne bi grupirali na jednim mjestima – rekao je Kolar i nastavio:

-Uvijek imate „za” i „protiv”, međutim ključna je stvar brzina cijepljenja ljudi. Kad ćemo imati veću količinu cjepiva, onda ćemo sigurno moći lakše i razmišljati i donositi odluke o tome s kojim mjerama ići, do koje granice i kada ih treba olabaviti.

O srednjoškolcima

Govoreći o nastavi, Kolar je kazao da će odluka o povratku srednjoškolaca u klupe biti donesena ovoga tjedna.
-Trenutno na nastavu u škole idu samo maturanti i završni razredi i mi sutra imamo ponovno sastanak sa Zavodom za javno zdravstvo. Vrlo pažljivo i precizno ćemo sve ponovo analizirati, kako bih mogao na temelju argumenata, koje mogu poslije braniti, donijeti odluku hoće li sljedećeg ponedjeljka krenuti svi srednjoškolci u školu i hoće li svi ići odmah po modelu A ili ćemo krenuti kombinirajući model B, odnosno model A i C – rekao je zagorski župan.

a.kučić/sjever.hr

10.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.