Now Reading:
Sportska dvorana u Donjem Kraljevcu spremna je za nove pobjede!
Full Article 3 minutes read

Sportska dvorana u Donjem Kraljevcu spremna je za nove pobjede!

Danas je službeno završen projekt „Opremanje sportske dvorane Osnovne škole Donji Kraljevec“. Dvorana je opremljena potrebnom športskom opremom i rekvizitima u svrhu podizanja kvalitete same građevine, ali i sa svrhom poticanja lokalnog stanovništva na aktivniji način života.

– Ova oprema vrijedi pola milijuna kuna i to će sada doista biti pravi sportski centar i sigurno je da će učenici imati bolje uvjete. Ovo radimo radi djece, ali i radi činjenice da je Međimurska županija odlukom Europske komisije 2022. Europska regija sporta i to podrazumijeva i infrastrukturu zahvaljujući kojoj će i puno sportskih manifestacija biti upravo na području općine Donji Kraljevec u različitim vrstama sportova. Ne moramo posebno naglašavati što sport znači za psihofizičko zdravlje ljudi i kvalitetu života. Nadam se da na tome nećemo stati i da ćemo i dalje ulagati u sve projekte koji su važni za općinu Donji Kraljevec – rekao je župan Međimurske županije, Matija Posavec.

Ukupna vrijednost projekta za školsku dvoranu je 527 000 kuna. Uspjeli smo dobiti novac od Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 202 736 kuna. Ostatak je pribavila županija, u iznosu od 100 000 kuna. Veći dio novaca je riješila općina, 352 222 kune. Od opreme smo organizirali sve ono što što čini vrhunsku dvoranu za sve sportove, od badmintona do košarke. Možemo sve imati u dvorani i nadam se da će djeca i učitelji to znati iskoristiti i isto tako jedva čekamo da se lockdown smiri i da krenemo koristiti dvoranu – rekao je Miljenko Horvat, načelnik Donjeg Kraljevca.

– Vjerojatno ćete se pitati što ovo opremanje znači za našu školu, za naše učenike. Znači nam jako puno. Od jedne dvorane koja je imala jako malo sprava, koja je imala uništene strunjače koja je imala nekakve oplate koje su bile napravljene ručno zahvaljujući našim domarima, mi smo dobili suvremenu modernu dvoranu sa svim nastavnim sredstvima i pomagalima. Ovo nam daje mogućnost da budemo i dalje centar sporta, ali i društvenih i kulturnih djelatnosti u našem mjestu, u Donjem Kraljevcu. Za sve to najviše bih željela zahvaliti i županu i načelniku naše općine – rekla je ravnateljica škole Donji Kraljevec, Sandra Vlahek.

Opremanje dvorane opremom koja doprinosi polivalentnosti dvorane, podiže razinu sigurnosti u dvorani te omogućava postizanje standarda za organizaciju natjecanja višega ranga: državna, europska i svjetska prvenstva.

mčaržavec / www.sjever.hr
09.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.