Now Reading:
Ne zaboravite kišobrane!
Full Article 2 minutes read

Ne zaboravite kišobrane!

Prema prognozi DHMZ-a danas promjenljivo oblačno, mjestimice kiša, lokalno izraženija na sjevernom Jadranu, u gorju te osobito u Dalmaciji. Popodne će biti i duljih sunčanih razdoblja. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni, popodne na sjeveru sjeverozapadni. Na Jadranu će umjereno i jako jugo okretati na jugozapadnjak te slabjeti popodne. Najniža temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu od 9 do 13, a najviša dnevna između 9 i 14 °C, na jugu i malo viša.

Biometeorološke prilike će i dalje u cijeloj zemlji biti razmjerno nepovoljne. Uz visoke temperature zraka, meteoropati se mogu žaliti na umor, manjak koncentracije i razdražljivost. Pojačane tegobe osjećat će i kronični bolesnici. Savjetuje im se izbjegavanje suvišnih napora.

Srijeda će biti pretežno oblačna s kišom koja će na Jadranu i predjelima uz njega biti obilnija i praćena grmljavinom. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, a na moru jako jugo. Zatim u četvrtak osjetan pad temperature pa će u unutrašnjosti kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, a popodne razvedravanje sa zapada. Jugozapadnjak će okrenuti na sjeverac, a jugo na buru. Kraj radnog tjedna hladan, na moru i djelomice sunčan dok će u unutrašnjosti sunca biti više, ali će ujutro u središnjim predjelima biti magle.

sjever.hr / DHMZ

09.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.