Now Reading:
Donosimo presjek stanja sigurnosti za siječanj PU Koprivničko-križevačke
Full Article 3 minutes read

Donosimo presjek stanja sigurnosti za siječanj PU Koprivničko-križevačke

U nastavku, kategorijski pogledajte stanje sigurnosti za prvi mjesec 2021. godine.

Kriminalitet
U siječnju je zabilježeno 111 kaznenih djela koja se progone po službenoj
dužnosti. Kazneno su prijavljene 62 osobe, a ukupna razriješenost je 89,2 posto. Ukupna materijalna šteta u počinjenim kaznenim djelima iznosi 320.313 kuna. Na području Policijske postaje Koprivnica zabilježeno je 55 kaznenih djela, 25 na području Policijske postaje Đurđevac i 31 na području Policijske postaje Križevci.

Zabilježena su 53 kaznena djela općeg kriminaliteta, četiri iz organiziranog
kriminaliteta, 37 na štetu djece i obitelji, 11 kaznenih djela zlouporabe droga, tri kaznena djela iz područja kibernetičke sigurnosti, kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta i dva kaznena djela sigurnosti prometa.

Nisu zabilježena teža kaznena djela, niti kaznena djela koja bi izazvala veće
uznemirenje javnosti.

Sigurnost prometa
U siječnju su zabilježene 63 prometne nesreće. Nisu zabilježene prometne
nesreće s poginulim osobama. U 14 prometnih nesreća je bilo ozlijeđenih osoba, a u 49 je zabilježena materijalna šteta kao jedina posljedica. Nastradalo je 19 osoba. Teško su ozlijeđene četiri osobe, a lakše 15. Pod utjecajem alkohola bilo je 14 sudionika prometnih nesreća (10 posto svih
sudionika). Slijetanja vozila s ceste (18 nesreća) i sudar iz suprotnog smjera (10 nesreća) najčešće su vrste prometnih nesreća. Od okolnosti koje prethode događanju prometnih nesreća najčešće su neprilagođena brzina (24 nesreće) i nepoštivanje prednosti prolaska (šest nesreća).

U nadzoru cestovnog prometa utvrđeno je 1620 prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno 117 vozača i 34 vozila, a oduzeta je 61 vozačka dozvola. U prostorijama policije do otrježnjenja zadržano je devet vozača, 15 je uhićeno i 13 je dovedeno na žurni prekršajni postupak nadležnim prekršajnim sudovima. Provedene su dvije preventivno-represivne akcije usmjerene na uzroke nesreća u prometu, odnosno zaštitu ugroženih kategorija.

Javni red
Zabilježeno je 12 prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih tri prekršaja drskog ponašanja, jedna tučnjava, dvije svađe i vike, tri prekršaja omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika i tri prekršaja držanja životinja bez nadzora.

Prekršajno je prijavljeno 16 osoba, od kojih četiri povratnika i jedan maloljetnik.

Na ulici, trgu i drugom otvorenom javnom prostoru izvršeno je osam prekršaja i tri na ostalim mjestima. Šest prekršaja (50,0 posto) izvršile su osobe pod utjecajem alkohola. Prema vremenu počinjenja najviše je prekršaja počinjeno između 12 i 18 sati (6), dok ih je po danima najviše bilo ponedjeljkom, utorkom i subotom (po tri prekršaja). Održana su tri prijavljena javna okupljanja, na kojima nisu zabilježena
protupravna ponašanja.

Zabilježen je 71 prekršaj iz ostalih prekršajnih propisa, osim prometa i javnog reda i mira.

Požari i eksplozije
Zabilježena su dva požara na prijevoznim sredstvima i jedan na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 525.000 kuna.
Eksplozije nisu zabilježene.

Nadzor državne granice
U siječnju je zabilježeno 46 prijelaza putnika preko državne granice, od čega 32 domaća i 14 stranaca. Tijekom siječnja zabilježen je 21 nezakoniti prelazak državne granice, dok odbijenih ulazaka u RH nije bilo.

www.sjever.hr
06.02.2021.

Input your search keywords and press Enter.