Now Reading:
Evo što donosi Noć muzeja 2021. u Zagorju
Full Article 2 minutes read

Evo što donosi Noć muzeja 2021. u Zagorju

U 16. Noći muzeja, koja će se ove godine održati digitalno, sudjeluju, naravno, i ustanove u Krapinsko-zagorskoj županiji: Dvorac Oršić – Muzej Seljačkih buna, Gornja Stubica; Galerija Antuna Augustinčića / Studio Galerije Antuna Augustinčića, Klanjec; Dvor Veliki Tabor, Desinić; Muzej Radboa, Radoboj, i Galerija grada Krapine, Krapina.

Slobodan ulaz u muzej i interaktivni program u skladu su s epidemiološkim mjerama.

Muzej seljačkih buna u petak 29. siječnja 2021. sudjeluje u digitalnoj Noći muzeja. Dio programa održat će se u virtualnom obliku na web stranici Muzeja, a dio u samom Muzeju koji će biti otvoren za samostalni posjet. Na Spomeniku Seljačkoj buni i Matiji Gupcu projicirat će se multimedijalna video-mapping projekcija Gubec teatar.

Program

18:00 – 22:00 – Posjet stalnom muzejskom postavu i izložbi Viktor Šipek

19:00 – 21:00 – Video-mapping Gubec teatar na Spomeniku Seljačkoj buni i Matiji Gupcu

18:00 – 22:00 – Virtualna izložba slika Viktora Šipeka na web stranici Muzeja

18:00 – 22:00 – Virtualna izložba 15. trijenale zagorskog suvenira na web stranici Muzeja

18:00 – 22:00 – Nagradna igra na web stranici Muzeja

19:00 – 21:00 – Ukoliko epidemiološke mjere dozvole, vođena šetnja Spomenikom Seljačkoj buni i Matiji Gupca i perivojem dvorca.

Program će se održati uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Program se odvija u sklopu projekta LIVING CASTLES / Mreža „živih“ dvoraca kao oblika održivog turizma za očuvanje i promicanje kulturnog nasljeđa, a provodi u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija- Hrvatska 2014-2020. financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U muzeju Radboa 16. po redu digitalna noć muzeja ove će godine biti predstavljena u digitalnom okruženju. Muzej Radboa pripremio je virtualnu šetnju muzejom i razne druge digitalne i video sadržaje, kojima će obilježit poznatu manifestaciju Noć muzeja. Biti će organizirana besplatna stručna vodstva po muzejskom postavu u 15:00, 18:00 i 21:00 h uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Galerija grada Krapine će u Noći muzeja sudjelovati virtualno. Na mrežnoj stranici i YouTube kanalu POU Krapina moći ćete pogledati četiri izložbe: Izložba crteža i tapiserija Dore Kovačević „Vrt u Zagorju“, Izložba Ivane Bajcer „Od mene za tebe“, izložba fotografija „Šuma okom šumara“ i izložba likovnih radova „Iz fundusa Galerije grada Krapine“.

ssjever.hr

25.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.