Now Reading:
Stiže predah od zime
Full Article 2 minutes read

Stiže predah od zime

Prema prognozi DHMZ-a danas u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Prema večeri oblačnije, a uglavnom u gorju mogući su kiša i snijeg. U Dalmaciji pretežno sunčano, dok će na sjevernom Jadranu biti dosta oblaka, prema kraju dana i u noći i malo kiše. Zapuhat će umjeren, ponegdje i jak jugozapadni vjetar, a u Dalmaciji umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 6, a na Jadranu 8 i 11 °C.

Biometeorološke prilike će u središnjim i istočnim predjelima zemlje biti razmjerno povoljne. Uz porast temperature zraka u odnosu na hladnoće proteklih dana, mnogi će se ljudi osjećati nešto bolje. Ipak, približavanje frontalnog poremećaja uz izražen jugozapadni vjetar tijekom dana može kod meteoropata doprinijeti glavobolji i razdražljivosti te pojačati tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici. Tegobe će biti nešto izraženije na krajnjem jugu zemlje. Na sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru biometeorološki utjecaj će biti nepovoljan. Savjetuje se izbjegavanje suvišnih napora i redovito uzimanje terapije.

U nastavku tjedna u unutrašnjosti promjenljivo do pretežno oblačno, uz najviše sunčanog vremena na krajnjem istoku. U četvrtak mjestimice kiša u gorskim predjelima i unutrašnjosti Dalmacije, a zatim gotovo posvuda, uz obilnu oborinu osobito u gorju. Puhat će umjeren do jak, mjestimice u Gorskome kotaru u četvrtak i petak i olujan jugozapadnjak. Iznadprosječno toplo. Na Jadranu pretežno oblačno mjestimice s kišom, ponegdje i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno i obilna oborina, osobito na sjevernom dijelu. Vrlo vjetrovito, uz jako i olujno jugo i južni vjetar. Razmjerno toplo.

sjever.hr / DHMZ

20.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.