Now Reading:
USUSRET SEZONI Hrvatska od turista neće tražiti cijepljenje, ali jednu stvar će morati imati
Full Article 1 minutes read

USUSRET SEZONI Hrvatska od turista neće tražiti cijepljenje, ali jednu stvar će morati imati

Iako će se službene odluke o tome tek donositi i na razini Unije i nacionalnih vlada, Hrvatska gotovo sigurno od turista neće tražiti da budu cijepljeni protiv Covida-19, ali gosti će najvjerojatnije za ulazak u zemlju trebati aktualan PCR test.

Također, kako bi se turisti osjećali što sigurnije, pokreće se nova nacionalna oznaka sigurnosti u uvjetima pandemije pod nazivom Safe Stay in Croatia (siguran boravak u Hrvatskoj), piše Poslovni dnevnik.

Kako neslužbeno doznaju, na novoj oznaci zajedničkim snagama rade sam sektor, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica, a sve aktivnosti su u skladu s protokolima Svjetskog turističkog vijeća (WTTC).

Nova oznaka za koju će se moći prijaviti svi akteri u ugostiteljstvu i turizmu bit će predstavljena javnosti kroz par tjedana, a pratit će je vrlo detaljni protokoli u svim segmentima turističkog biznisa – svi, od apartmana do hotela do nautike dobit će još jednom vrlo detaljne upute za postupanje koji su već svima manje-više poznati, no “od viška glava ne boli”.

Nova oznaka će se vrlo skoro krenuti komunicirati u marketinškim porukama na domaćem i inozemnim tržištima.

sjever.hr/poslovni.hr 16.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.