Now Reading:
Kolar o početku nastave u KZŽ: „Moja odluka je nešto drugačija od preporuka Ministarstva i Stožera”
Full Article 2 minutes read

Kolar o početku nastave u KZŽ: „Moja odluka je nešto drugačija od preporuka Ministarstva i Stožera”

Župan Željko Kolar novinare je danas izvijestio da je donio odluku o načinu početka nastave na području Krapinsko-zagorske županije za osnovne i srednje škole.

-Svi osnovnoškolci od 1. do 4. razreda će krenuti po modelu A, a od 5. do 8. po modelu C. U srednjim školama od 4.292 učenika će 1.047 učenika, odnosno učenici svih završnih razreda, znači 3., 4. i 5., krenuti po modelu A, a ostali od ponedjeljka s nastavom po modelu C. Znači, od 4.292 učenika srednjih škola 1.047 će ih krenuti u školu, što je 24,39 posto i na taj način i više nego poštujemo mjere Stožera što se tiče opterećenosti javnog prijevoza – rekao je župan te dodao da su od 9.352 učenika osnovnih škola, njih 4.295 učenici nižih razreda, što je 45,92 posto onih koji su vraćaju u škole.

-Moja odluka je nešto drugačija od preporuka Ministarstva i Stožera, ali smatram da je završni ispit učenika trećih i petih razreda jednako vrijedan i važan za njih, kao i matura za učenike četvrtog razreda – kazao je Kolar.

-Svim učenicima koji će krenuti u školu u ponedjeljak po modelu A želim dobrodošlicu u školu i savjetujem da budu oprezni u prometu. Vjerujem da se vesele. Sve učenike koji će nastaviti po modelu C molim za još malo strpljenja. Ako se ovakva pozitivna epidemiološka situacija nastavi na području naše županije, vidjet ćemo kad ćemo donijeti odluku da sva djeca krenu prije svega u osnovnu školu i analizirati da vratimo barem dio srednjoškolaca za tjedan ili dva, ako već ne sve po modelu A, barem po modelu B koji se pokazao jako dobar na području naše županije – poručio je župan Kolar.

ak/sjever.hr

15.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.