Now Reading:
Predsjednik HNS-a Čuraj s vodstvom HNS-a Varaždinske županije – Politika rada i rezultata ono je što ćemo i dalje praktično živjeti i zagovarati
Full Article 2 minutes read

Predsjednik HNS-a Čuraj s vodstvom HNS-a Varaždinske županije – Politika rada i rezultata ono je što ćemo i dalje praktično živjeti i zagovarati

Novoizabrani predsjednik Hrvatske narodne stranke i državni tajnik u Ministarstvu financija Stjepan Čuraj posjetio je Varaždin gdje je održao radni sastanak s vodstvom HNS-a Varaždinske županije.

Prenosimo priopćenje:

„Sastanku su prisustvovali zamjenik predsjednika HNS-a i načelnik općine Cestica Mirko Korotaj te v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Jedna od glavnih tema razgovora bio je Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za koji se HNS intenzivno zalagao, a koji je rezultirao ravnomjernom raspodjelom sredstava JLS-ovima. Upravo zahvaljujući decentraliziranim sredstvima općine, gradovi i županije dobile su mogućnost prijavljivati se na brojne natječaje te provoditi različite razvojne projekte, što je u konačnici doprinijelo boljim uvjetima za život i rad za stanovnike tih jedinica lokalne samouprave.

„Zahvaljujući ovom Zakonu koji je donio osjetno veće proračune jedinicama lokalne samouprave, devet je gradonačelnika i načelnika u Varaždinskoj županiji realiziralo brojne projekte i investicije, ulagalo u vrtiće, ceste i drugu infrastrukturu. Upravo se za to zalagao HNS, za pravedniju raspodjelu sredstava, što je rezultiralo boljim standardom te povećanjem kvalitete života, ali i zadržavanjem ljudi na području naših općina i gradova“, naglasio je v.d. predsjednika ŽO HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić.

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj pohvalio je rad Županijske organizacije HNS-a i dao punu podršku u realizaciji daljnjih planova i aktivnosti na području Varaždinske županije.
„HNS je oduvijek bio predvodnik u definiranju naprednih politika s jasnom vizijom napretka i razvoja i upravo HNS u Varaždinskoj županiji to potvrđuje. Nastojat ćemo svoje vrijednosti ugrađivati u svakodnevni život, kao što smo svoja rješenja ugradili u porezne i mirovinske zakone. Politika rada i rezultata ono je što ćemo i dalje praktično živjeti i zagovarati. To očekujem i od HNS-a u Varaždinskoj županiji“, naglasio je predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj.

Također, v.d. predsjednika Županijske organizacije Marijan Škvarić, tom prilikom predstavio je rezultate rada najjače organizacije HNS-a u proteklom razdoblju, kao i brojne planove za budući period te aktivnosti koje će provoditi ne bi li nastaviti osiguravati što bolji standard života za svoje sugrađane.”

www.sjever.hr

14.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.