Radovi na obnovi kuhinje i blagovaonice u I. OŠ Čakovec

Školski zimski praznici kojima je prethodilo nekoliko dana održavanja nastave na daljinu, u I. Osnovnoj školi Čakovec iskorišteni su za kompletnu rekonstrukciju školske kuhinje i blagovaonice.

Radovi na obnovi ovih su dana u punom tijeku, a kako se radi o građevini staroj više od 120 godina, moguće je da se rok završetka produži zbog nepredviđenih okolnosti. Radi se kompletna rekonstrukcija postojećih prostorija kuhinje i blagovaonice, uz zamjenu svih instalacija te postavljanje nove opreme.

Obnova je vrijedna pola milijuna kuna, a radovi bi trebali završiti do kraja siječnja. Od ponedjeljka, 18. siječnja, učenici nižih razreda trebali bi se vratiti u školske klupe, a do završetka obnove kuhinje, obroci će im se dostavljati putem cateringa. Osim rekonstrukcija spomenutih prostorija na prvom katu školske zgrade, u tijeku je i dodatna provjera statike.

Potaknuti nedavnim događanjima uzrokovanih potresom na području Siska i Petrinje, Grad Čakovec je pristupio dodatnim provjerama nekih javnih objekata, pa se tako uz I. Osnovnu školu provjeravaju i zgrade područnih škola u Novom Selu Rok i Krištanovcu.

Ostale građevine obrazovnih ustanova na području Grada Čakovca, građene su nakon 1964. godine, što znači da zadovoljavaju sve propise i tehničke regulative seizmičke otpornosti. Isto tako, nevezano uz potrese, redovno se provjeravaju i prema potrebi zamjenjuju dimnjaci na školskim zgradama što spada u redovito održavanje javnih objekata na području Grada Čakovca.

www.sjever.hr
13.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.