Now Reading:
FOTO: Krapinsko-zagorska županija kupila 4 kontejnera za pogođena područja – prva dva urečena danas šeteročlanoj obitelji
Full Article 2 minutes read

FOTO: Krapinsko-zagorska županija kupila 4 kontejnera za pogođena područja – prva dva urečena danas šeteročlanoj obitelji

Obitelji Martinović iz sela Martinovići kraj Gline u utorak, 12. siječnja 2021. godine stigla je pomoć iz Zagorja – 2 nova stambena kontejnera u kojima će boraviti dok ne riješe stambeno pitanje.

Nabavku kontejnera za ovu šesteročlanu obitelj, kojoj kuća više nije za upotrebu zbog potresa, financirala je Krapinsko – zagorska županija, koja je iz proračuna za tu namjenu izdvojila 77.000 kuna. Obitelj Martinović na dan montaže posjetili su župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i njegov zamjenik Anđelko Ferek – Jambrek te direktorica Detmers kontejnera (Sv. Križ Začretje) Maja Buconjić Barišić i glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić.

Kontejner je isporučen obitelji Martinović na inicijativu zamjenice gradonačelnika Gline Branke Bakšić Mitić, koja je zajedno sa obitelji Martinović dočekala goste iz Zagorja te im zahvalila na pomoći, a kontejnere je besplatno prevezla tvrtka Auto Čavelj Krapina.

S obzirom na snijeg i obilno blato koje se stvorilo na prilaznom putu do imanja, doprema kontejnera nije bila nimalo jednostavna, no uz spretnost djelatnika Detmers kontejnera i lokalnog poljoprivrednika, koji je uskočio u pomoć sa svojim traktorom, kontejneri su ipak sigurno dopremljeni na svoje odredište te su potom i montirani.

Osim kontejnera, potrebitim mještanima na području sela Martinovići podijeljeni su i prehrambeni paketi.

Sutra, u srijedu, 13. siječnja 2021. godine put Siska kreću još dva stambena kontejnera, tvrtke Jedinstvo iz Krapine (za dvije obitelji) a za koje je Krapinsko – zagorska županija izdvojila 99.750 kuna te 100 prehrambenih paketa. Pored nabavke 4 kontejnera, Županija je osigurala i 200.000 kuna financijske pomoći za pogođena područja.

LINK NA VIDEO: https://www.instagram.com/tv/CJ8-84KlH3O/?utm_source=ig_web_copy_link

sjever.hr 12.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.