Now Reading:
MALI VARAŽDINCI U AKCIJI Slatkiši, igračke i ljubav za djecu na potresom pogođenim područjima
Full Article 2 minutes read

MALI VARAŽDINCI U AKCIJI Slatkiši, igračke i ljubav za djecu na potresom pogođenim područjima

Tragedija koja je zadesila stanovnike Sisačko-moslavačke županije je, osim tuge, jada, straha i zabrinutosti, donijela ipak i nešto dobro – veliki i mali diljem Hrvatske, ali i drugih zemalja, pokazali su da imaju „srca velika k’o kuće” i pomoć već danima stiže sa svih strana.

Svi smo jedno, zajedno smo u najvećoj humanitarnoj akciji u Lijepoj našoj, pomaže svatko koliko i kako može. No kad se u sve to uključe i oni najmlađi (uz malu pomoć roditelja), svijet izgleda još ljepši i bolji.

Ideja je krenula iz Poljane Biškupečke i nije trebalo dugo da akcija „Djeca za djecu” urodi plodom! Mnogi su se odazvali i pripremili paketiće, a ti su paketići završili baš tamo gdje su i trebali – u rukama zahvalne djece koja su nakon straha i neizvjesnosti osjetila i podršku i ljubav djece sa sjevera Hrvatske.
Na Facebook stranici BIRD – Besplatne Interaktivne Radionice za Djecu Varaždin, čije su članice i pokrenule akciju, osvanula je prije koji dan i zahvala svima onima koji su sudjelovali u akciji:

„Draga naša dječice, naši dobri ljudi..
Sreću i oduševljenje koju ste vi danas donijeli sa svojim paketićima za djecu ne možemo vam opisati! U ovim teškim trenucima djeci u Petrinji, Glini i okolnim mjestima pogođenim potresom donijeli ste osmijeh na lice, djeca su skromno uzimala svoj paket, pokazala nam gdje su ostala djeca i odmah otvarala, čitala pisma… takav naboj emocija vam ne možemo opisati.

Posjetili smo Jabukovac, okolna sela, Marinbrod, Petrinju, Glinu i puno ostalih manjih sela kojima nismo upamtili nazive i podijelili naše pakete.
Hvala dobrim volonterima na pomoći i suradnji, našim prijateljima akcije, učiteljicama i ravnateljicama i svim dobrim ljudima tamo.
Najviše hvala Vama na trudu i vašim paketićima. Učinili ste neizmjerno puno.
Prenosimo Vam pozdrave i zahvale djece.!”

foto: Facebook-BIRD

ak/sjever.hr

10.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.