Now Reading:
Gradonačelnik Bandić obišao potresom pogođena područja u Sisačko moslovačkoj županiji
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Bandić obišao potresom pogođena područja u Sisačko moslovačkoj županiji

Kao što je i najavio, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u pratnji suradnika danas je obišao potresom pogođena područja Sisačko – moslavačke županije.

Tijekom obilaska stradalih područja Petrinje, Gline, Siska i okolnih stradalih mjesta gradonačelnik Bandić susreo se s gradonačelnikom Grada Petrinje Darinkom Dumbovićem, njegovim zamjenikom Branimorom Bešlićem te sisačko – moslovačkim županom Ivom Žinićem.

-Došli smo ljude obići i u znak podrške pružiti im ruku i poručiti kako je Zagreb uz stanovnike Banovine kojima će pomagati doklegod bude potrebno. Ovdje smo jer je vrijeme suosjećanja s ljudima koji su ugroženi i koji su u potrebi. Zagrebačke službe, interventni timovi našeg Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, članovi Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Zagrebački vatrogasci već par sati nakon razornog potresa bili su na terenu i pomagali – kazao je gradonačelnik Bandić, te najavio kako će predložiti Gradskoj skupštini da na sljedećoj sjednici raspravi konkretne mjere pomoći stradalome području.

Pored nesebične pomoći stradalom području Sisačko-moslavačke županije Grad Zagreb se istovremeno nosi s posljedicama potresa koji je prouzročio štete i na zagrebačkom području, no gradonačelnik je kazao kako ćemo zajedničkim radom zadržati snagu, volju i nadu te proći kroz ovo teško razdoblje hrabro i odgovorno.

www.sjever.hr

10.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.