Now Reading:
JAVNI POZIV Predložite kandidate za Savjet mladih Općine Bedekovčina i njihove zamjenike
Full Article 2 minutes read

JAVNI POZIV Predložite kandidate za Savjet mladih Općine Bedekovčina i njihove zamjenike

Na internetskoj stranici Općine objavljen je javni poziv za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih Općine Bedekovčina i njihove zamjenike.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Općine Bedekovčina koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na razini Općine, a čini ga 7 članova i 7 zamjenika članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika.

Članove Savjeta mladih i njihove zamjenike bira Općinsko vijeće na temelju pisanih i obrazloženih kandidatura na mandat od tri godine.
U Savjet mladih biraju se osobe koje u trenutku podnošenja kandidatura za članstvo u Savjetu mladih imaju od navršenih petnaest (15) do navršenih trideset (30) godina života s prebivalištem ili boravištem na području Općine.

Pravo predlaganja kandidatura za članove Savjeta mladih i njihove zamjenike imaju udruge koje su sukladno statutu ciljno i prema djelatnostima opredijeljene za rad s mladima i za mlade, zatim učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija u RH te neformalne skupine mladih koje se sastoje od najmanje 20 mladih s prebivalištem ili boravištem na području Općine.
Ovlašteni predlagatelji dužni su prilikom isticanja kandidatura za članove Savjeta mladih predložiti i zamjenika za svakoga kandidata za člana Savjeta mladih. Kada kandidaturu ističe neformalna skupina mladih, za pravovaljanost kandidature za člana Savjeta mladih i njegova zamjenika dužna je prikupiti najmanje 20 potpisa a kandidaturu potpisuju prva tri po redu potpisnika. Kod predlaganja kandidata za članove Savjeta mladih ovlašteni predlagatelji trebaju voditi računa o potrebi ravnopravne zastupljenosti osoba oba spola.

Pisane i obrazložene kandidature predaju se Jedinstvenom upravnom odjelu Općine, na propisanim obrascima, u roku od 15 dana od dana objave Javnog u pisarnicu Općine  (Trg Ante Starčevića 4, Bedekovčina) ili se šalju poštom preporučeno na adresu: Općina Bedekovčina, Trg Ante Starčevića 4, 49221 Bedekovčina s naznakom „Javni poziv za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih Općine Bedekovčina i njihove zamjenike“.
Sve ostale potrebne informacije objavljene su ovdje

www.sjever.hr

09.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.