Now Reading:
OPĆINA DUBRAVICA: prijava šteta od potresa na imovini oštećenika samo još danas do 12 sati
Full Article 2 minutes read

OPĆINA DUBRAVICA: prijava šteta od potresa na imovini oštećenika samo još danas do 12 sati

Obavještavaju se mještani Općine Dubravica – oštećenici (fizičke i pravne osobe) da mogu putem OBRASCA prijaviti štetu od prirodne nepogode (potres) nastalu na njihovoj imovini (stambeni i gospodarski objekti).

OBRAZAC možete preuzeti OVDJE ili u zgradi Općine Dubravica, Pavla Štoosa 3, radnim danom u uredovno radno vrijeme od 07:00 do 15:00 sati.

Popunjen i potpisan Obrazac molimo poslati elektronskim putem na opcina@dubravica.hr najkasnije do ponedjeljka, 04.01.2020. godine do 12:00 sati.

Na temelju svih prikupljenih obrazaca utvrditi će se da li su udovoljeni uvjeti za podnošenje zahtjeva za proglašenje prirodne nepogode potresa za područje Općine Dubravica Županu Zagrebačke županije, a sve sukladno članku 3. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (»Narodne novine« broj 16/19) koji propisuje:

»Prirodna nepogoda može se proglasiti ako je vrijednost ukupne izravne štete najmanje 20 % vrijednosti izvornih prihoda jedinice lokalne samouprave za prethodnu godinu ili ako je prirod (rod) umanjen najmanje 30 % prethodnog trogodišnjeg prosjeka na području jedinice lokalne samouprave ili ako je nepogoda umanjila vrijednost imovine na području jedinice lokalne samouprave najmanje 30 %.«

www.sjever.hr/dubravica.hr 04.01.2021.

Input your search keywords and press Enter.