Now Reading:
I čelnici Grada u tradicionalnom obilasku: Čehok i Avar posjetili varaždinsku bolnicu i vatrogasce
Full Article 3 minutes read

I čelnici Grada u tradicionalnom obilasku: Čehok i Avar posjetili varaždinsku bolnicu i vatrogasce

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok danas je posjetio Opću bolnicu Varaždin. Na posjetu, ali i donaciji, zahvalio im je ravnatelj Nenad Kudelić.

-Iz donacijskih sredstava kupili smo defibrilator jer se zadnjih mjeseci bavimo intenzivno i liječenjem izuzetno teških bolesnika koji ponekad zahtijevaju i reanimaciju. Broj odjela s teškim bolesnicima povećali smo na osam i defibrilator će nam biti od velike koristi. Zahvaljujem i na svim ostalim projektima u kojima nas Grad Varaždin prati i vjerujem da ćemo nastaviti dobru suradnju – rekao je Kudelić.

Dodao je da je novogodišnja noć bila relativno mirna, iako je u Općoj bolnici bolnici bilo radno.
-I dalje imamo veliki broj pacijenata na liječenju. Srećom, pokazao se pozitivan trend u smislu smanjenja broja hospitaliziranih bolesnika od covid-19 bolesti, tako da danas imamo 209 bolesnika na liječenju, a prije nekoliko dana ta je brojka bila preko 270. iskreno se nadamo da su se naši sugrađani tijekom blagdana pridržavali epidemioloških mjera pa da nećemo imati porast u sljedećim danima – rekao je ravnatelj bolnice i otkrio lijepu vijest:
-Rodila nam se jutros prva beba u 7:07, a kako sada stvari stoje, očekujemo tijekom dana barem još jednu.

Gradonačelnik Čehok rekao je da tradicionalnim obilaskom i donacijom Grad na simbolički način zahvaljuje svim liječnicima, medicinskim sestrama, zdravstvenom i ostalom osoblju, ravnatelju i glavnoj sestri.
-Preko njih i zahvaljujemo i svim drugim službama koje su ovu noć bile odvojene od svojih obitelji i bdjele nad nama i našom sigurnošću. Velika im hvala, a prigoda je ovo da im zahvalimo za sve ono što su tijekom godine učinili naši liječnici, medicinske sestre, ostalo osoblje. Ti ljudi su gotovo nadljudskim sposobnostima i moćima uspjeli održati sustav. Tu se pokazuje koliko je važno imati dovoljno liječnika i sestara – rekao je Čehok .

-Grad svake godine pomaže, a ove su godine u suradnji s ravnateljem kupili defibrilator.
Spremni smo i započet ćemo na proljeće, u dogovoru s ravnateljem, s rekonstrukcijom još četiri stana za potrebe liječnika ili sestara, odnosno osoba koje će ravnatelju biti potrebne. Spremni smo se odazvati i kad budu druge potrebe – izjavio je gradonačelnik te podsjetio da je krajem godine sredstvima Varkoma nabavljen respirator.

Nakon varaždinske bolnice, Čehok i Avar obišli su Javnu vatrogasnu postrojbu Varaždin, gdje ih je dočekao zapovjednik Ivica Labaš.
Otkrio je da tijekom noći nije bilo niti jedne intervencije u Varaždinskoj županiji te dodao:
-Naši dečki još uvijek rade na području Siska i Petrinje i svakodnevno mijenjamo jednu ekipu. U prvom momentu smo slali ekipu specijaliziranu za spašavanje u ruševinama, a kad smo utvrdili da više nema potrebe za tim ekipama, poslali smo dvoje auto ljestve, jedne iz DVD-a Ivanec i jedne iz naše postrojbe.

Proteklu je godinu Labaš ocijenio lošom, ponajviše zbog covida:
-Nas je u postrojbi relativno malo, a bolest nas je više puta desetkovala, međutim organizirali smo se da ipak možemo pružiti sigurnost 24 sata. Nadamo se da će se dolaskom proljeća, ljepših dana, cjepiva sve to popraviti i da nas u smjeni bude koliko nas i treba biti. Unatoč svemu, tu smo i spremni smo pomoći, intervenirati u vrlo kratkom roku.

foto: n.kalajdžija

ak/sjever.hr

01.01.2020.

Input your search keywords and press Enter.