Now Reading:
Evo prognoze za posljednji dan ove godine
Full Article 2 minutes read

Evo prognoze za posljednji dan ove godine

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a na Staru godinu bit će promjenljivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom. Snijega će biti u gorskim predjelima, a moguć je ponegdje i u nizinama. Ponekog izraženog pljuska praćenog grmljavinom još može biti na jugu zemlje. U drugome dijelu dana sa zapada prestanak oborine i smanjenje naoblake pa bi noć na petak na kopnu mogla ponegdje biti hladna. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu i bura, a na južnom dijelu u noći i ujutro jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 5, na Jadranu između 5 i 10 °C. Najviša dnevna od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 12 °C.

Nepovoljan biometeorološki utjecaj koji je prevladavao prethodnih dana će biti malo manje izražen. Uz okretanje vjetra na sjeverne smjerove i nešto niže temperature zraka, mnogi bi meteoropati mogli osjetiti blago poboljšanje općeg stanja. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici lakše će se podnositi.

Prvih dana nove godine bit će promjenljivo s povremenom kišom, osobito na Jadranu i područjima uz Jadran. U najvišem gorju može pasti i malo snijega. Kiša će na Jadranu lokalno biti obilna, u petak na sjeveru, a za vikend i u Dalmaciji. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, osobito u petak ujutro. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Na Jadranu umjereno i jako, u subotu mjestimice i olujno jugo. Temperatura zraka bez znatnije promjene, a jutro u petak na kopnu hladno.

sjever.hr / DHMZ

31.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.