Now Reading:
“Dajem ti rič” novi je cover Smooth banda, razgovarali smo sa frontmanom
Full Article 4 minutes read

“Dajem ti rič” novi je cover Smooth banda, razgovarali smo sa frontmanom

Smooth band osnovan je 2002 godine. Od samih početaka postao je prepoznatljiv po modernom zvuku i urbanom pop-rock repertoaru. Band krase vrhunski live nastupi, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, a sačinjavaju ga Krunoslav Pavrlišak, Lucija Balaško, Siniša Bokun, Karlo Leš, Karlo Horvat i Zlatko Ilijaš. Nastupi na raznim eventima renomiranih kompanija, svadbenim svečanostima te raznim drugim manifestacijama band je dovelo među jedan od najtraženijih u regiji i šire.

Razgovarali smo sa Zlatkom Ilijašem, frontmanom banda koji u novom coveru nosi glavni vokal, a glazbom se bavi od svoje četvrte godine kad je dobio svoju prvu trubu.

Potječem iz glazbene obitelji. Svi imaju sluha (smijeh). Uz dvije starije sestre koje su u glazbenim vodama, izbor puta nije bio težak. Imao sam dvije opcije: ili nogomet ili sviranje. Ljubav prema trubi definitivno je prevladala… Prvu trubu dobivam sa 4 godine od tadašnjeg voditelja limene glazbe u Tuhlju, gospodina Franje Petrinjaka. Truba je bila gotovo identične visine kao i ja, vukao sam je za sobom kamo god sam išao. – odgovorio je Zlatko na upit da kaže par riječi o sebi.

Iz priloženog možemo zaključiti kako je glazba život ovog frontmana koji nakon jutarnje kave počinje vježbanje na svojoj novoj trubi marke Spiri, modela Onda, koja je tek peta proizvedena u svijetu. Uz smijeh, poručio je susjedima da se ne ljute zbog ranojutarnjih melodija.

– Prve tonove zasvirao sam u društvenom domu u Proseniku. Kroz godine, gradim se kao glazbenik kroz orkestre, ali i pjevački zbor. Počeci glazbe u bendovima bili su izuzetno zanimljivi i poučni. Tako sam 2016. upoznao Artura Sandovala, jednog od najpoznatijih svjetskih trubača što je dovelo do još veće ljubavi prema trubi i različitim stilovima glazbe. – dodao je Zlatko.

Članom Smooth banda postaje 2017. što mu je omogućio prolaz na audiciji. Kaže kako nisu mogli ni sanjati o ovakvoj godini i da pokušavaju izvući najbolje iz nastale situacije.

Od proljeća individualno vježbamo kod kuće, a redovito radimo i online probe, što je novo i zanimljivo iskustvo te prilika da poradimo na sebi. Koristimo ovo vrijeme za probe, snimanje covera, prosviravanja cijelog repertoara od približno 500 pjesama. Naravno, ipak nam je najdraže svirati pred publikom, tako da s nestrpljenjem čekamo da ova situacija završi i da to proslavimo na najluđoj fešti ikad. Definitivno poštujemo odluke Kriznog stožera, a u teškim trenucima slušamo glazbu jer ona pomaže da se osjećamo bolje. – rekao je Zlatko.

Kaže kako je ideja za novi cover došla od strane bubnjara, Karla Horvata.

– Pjevušeći ovu pjesmu, nekako nam je svima ušla u uho. Došavši na probu, pitali smo ga za ime pjesme i izvođača, a na idućoj probi pjesma je snimljena. Svi ju i dalje pjevušimo i slušamo u autu. – rekao je kroz osmijeh i dodao da su snimali u svom studiju pod palicom glavnog ton majstora Karla Leša.

Na pitanje o čemu i kome pjeva u ovom coveru odgovara:

– Pa o ljubavi naravno. Protagonist ove pjesme bori se za voljenu osobu kroz refren slijedeći njene korake i rukama tjerajući oblake. Daje joj riječ da će s njom ići ravno pred Boga. Svakako jako moćna pjesma. Posvetu ima svaka pjesma kada joj dodaš emocije, svatko od nas pjeva nekome.

Odao nam je i recept osvajanja publike:

– Recept je jednostavan. Kako mi u bandu volimo reći, 2E (energija i emocije). U repertoaru se može zaista naći ponešto za svakoga, no uz interakciju s publikom, energijom na stageu, fešta je zagarantirana.

Na pitanje da li i on drži sve konce u rukama uvjereno je odgovorio potvrdno.

– Prva strofa kaže: „Ja u obe ruke čvrsto držin konce, jer za sve šta vaja, moraš imat force“. Čvrsto držim te svoje konce, nikada ne popuštam, jer za sve što valja, treba izdvojiti snage i uložiti truda.

Smooth band u budućnosti planira širenje repertoara i 2021. godinu bez godišnjeg odmora. Uskoro izbacuju novu autorsku pjesmu, snimanje video spota, a 2022. u planu je proslava dvadesete godišnjice osnivanja benda.

Zapratite ih na njihovoj Facebook stranici, a za više informacija o ovom prije svega energičnom i jedinstvenom bendu posjetite njihovu web stranicu, i obavezno se pretplatite na njihov Youtube kanal.

U nastavku pogledajte novi cover:

mčaržavec/www.sjever.hr
23.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.